TOMPOS MÁRTON KRISTÓF (Momentum): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársak! Lenti, Nagykölked, Sorkifalud, Devecser. Négy település, három megye, egy közös probléma: több tízezer tonna használt autógumi, amit az önök államtitkárának testvére hagyott ott. Én július óta foglalkozom ezzel az üggyel, és komolyan mondom, megdöbbentő az egész. Nagykölkeden a lakók évek óta szólnak a hatóságoknak, hogy ebből baj lesz. Mi volt a reakció? Semmi. A helyi fideszes képviselő, V. Németh Zsolt lapít.

Devecser: az önkormányzat naivan elhitte az önök államtitkára testvérének szövegét, hogy majd a használt gumikkal jönnek a megrendelések, jön az iparűzési adó, mennyire jó lesz a településnek, aztán ott hagyott a településen több tízezer tonna használt gumit. Így alakult a helyzet, saját pénzből vitették el. Még a 10 százaléka ott van. Erre mit kapott az államtól ez a település? Semmit, zéró támogatást. Kovács Zoltán fideszes országgyűlési képviselő lapít.

Lentiben a településen élőknek fogalma nem volt arról, hogy több tízezer tonna használt autógumit hagytak a szomszédban. Mit csinál a fideszes képviselő, Vigh László? Semmit, lapít megint csak. A hatóságok pedig azt mondják, hogy hát igen, ez sajnos így alakult, nincs pénz elvinni. Pár kamionnyit el tudunk vinni, rendben, de a nagy pénz majd jövőre lesz, ha lesz, most ugye, kell Ferihegyre. Ez van.

És akkor mit hallunk? Hogy amikor majd jönnek az akkumulátorgyárak, azzal a szeméttel nem kell bajlódni, nem lesz probléma, ugyanis idézem: Magyarországon a legszigorúbb környezetvédelmi szabályok léteznek, és azokat ki is fogjuk kényszeríteni. Igen? Mégis hogyan fogják kikényszeríteni, ha a kormányhivataluk saját elmondása szerint sincs pénz még a gumiszemetet elhordani sem? (Az elnök megkocogtatja a csengőt.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage