DR. KONCZ ZSÓFIA energiaügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! A stílustól függetlenül azt gondolom, hogy minden jóérzésű embert egyébként joggal háborít fel, ha bármilyen illegális hulladékot talál az országban. Éppen ezért azért számos olyan kezdeményezés, akcióprogram van, amit elindítottunk az elmúlt időszakban. Ezt biztosítja a klíma- és természetvédelmi akcióterv, a „Tisztítsuk meg az Országot!” programmal több százezer tonna jogellenesen elhagyott hulladékot számoltunk fel, működik a HulladékRadar, a TeSzedd, mennek a PET Kupák, tehát azt gondolom, hogy a kormány kiemelt figyelmet fordít az ezzel az üggyel kapcsolatos minden kérdésre.

Azt is szeretném kiemelni, hogy a kormány olyan gazdaságpolitikai intézkedéseken dolgozik, amelyek összekapcsolják az ökonómiai fejlődést és az ökológiai fejlődést. Ennek érdekében 2023. június 1-jétől új időszak vette kezdetét a hulladékgazdálkodásban. Szabályoztuk a jogellenesen elhelyezett vagy elhagyott hulladékok esetén szükséges eljárásokat, elősegítve a hulladékgazdálkodási hatóság hatékony jogalkalmazását.

A képviselő úr több üggyel kapcsolatban szót emelt. Itt szeretném kiemelni, hogy ezekben az ügyekben a hulladékgazdálkodási hatóságok a jogszabályok által előírt intézkedéseket megtették. Például a Zala Vármegyei Kormányhivatal visszavonta a kft. hulladékgazdálkodási engedélyét, és kötelezte a vállalkozást a hulladék felszámolására. Tehát azt látjuk, hogy képviselő úr és a Momentum most ismét talált egy témát, és próbálja abszolút ezt az egész helyzetet hangulatkeltésre használni. Szeretném kérni képviselő urat, hogy sokkal inkább ezekben az akciókban vegyenek részt (Az elnök a csengője megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), amelyek valóban azt célozzák, hogy a környezetünket és a teremtett világunkat megóvjuk. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage