DUNAI MÓNIKA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Nincs új a nap alatt, a dollárbaloldal háza tájékán ismét áll a bál. Gyűrődésmentesek a pénzek, viszont igencsak gyűrött a becsület. Az OTP által tett feljelentés eredményeképpen pénzmosás miatt vizsgálódik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Karácsony Gergely fémjelezte 99 Mozgalom enyhén szólva zavaros finanszírozási ügyében. Az adóhatóság ezt a szálat a júliusban már költségvetési csalás gyanújával elrendelt nyomozásban vizsgálja. Karácsony Gergely főpolgármester korábban azt hangoztatta az ügyben, hogy kis ládikában gyűjtötték a mikroadományokat. Aztán egy interjúban már azzal viccelődött, hogy bezzeg nagy ládikában gyűlt össze az az 500 millió forint.

Tisztelt Képviselőtársaim! Ez számunkra kicsit sem humoros, inkább rendkívül elkeserítő. Amíg tehát a főpolgármester ragaszkodik a nyilvánvaló hazugságaihoz, miszerint mikroadományokból finanszírozta a kampányát, addig az OTP feljelentésében egészen konkrét állítások szerepelnek. A bank szerint a bankjegyek valójában csomagokban érkezhettek, újak voltak, gyűrődésmentesek, több esetben pedig egymás utáni sorszámúak voltak, és összetapadtak.

Tisztelt Államtitkár Úr! Ezek után világos, hogy a ládikák meséje megdőlni látszik, tekintve, hogy maga a bank mondja, hogy Karácsonyék végig hazudhattak a pénz valódi eredetéről. Tisztelettel kérdezem államtitkár urat: mi a véleménye a gyűrődésmentes pénzekről, mi a véleménye a gyűrött becsületről, és mi a véleménye a dollárbaloldal pénzügyeiről? Megtisztelő válaszát várom. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage