DR. FERENCZ ORSOLYA (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Lánchíd Magyarország és Budapest talán egyik legfontosabb jelképe, nemcsak Pestet és Budát, hanem a Duna által kettészelt országrészeket is összeköti. Széchenyi István felajánlása a nemzetépítés, a hazafiság, az önös célokon túlmutató nagylelkűség szimbóluma. Ezt az építészeti remekművet Karácsony Gergely és a baloldal évek óta saját kicsinyes politikai céljai és érdekei eszközeként próbálja felhasználni, sőt ezt teszi a nemzet fővárosával, egész Budapesttel is.

Budapest baloldali vezetése Szent István államalapító királyunk ünnepén nem engedte meg a díszkivilágítás bekapcsolását a Lánchídon. Ismét megtapasztalhattuk, mennyit ér egy nemzeti ünnep és úgy általában a magyar nemzet a baloldal számára. Karácsonyék augusztus 20-án duzzogó ovis kisgyerekként viselkedve, kicsinyes módon elsötétítették a Lánchidat, nem törődve a Duna partján összegyűlő több százezer ünneplő magyarral és persze sokadszorra nem törődve az egész magyar nemzettel. Így vált ismét szimbólummá a Lánchíd, azonban az összetartozás és a hazaszeretet helyett a gyűlölködés és a sötétség szimbólumává.

A baloldali politika Budapesten mára nem áll másból, mint értelmetlen konfliktushelyzetek előállításából és infantilis politikai aktivizmusból, pont, ahogy Gyurcsány Ferenc utasította őket. A nemzet fővárosát túszul ejtette egy kicsi, szélsőséges kör, amely nem szereti Budapestet. Felháborító, ami jelenleg itt városvezetés címén zajlik. Karácsony Gergely városüzemeltetőként megbukott, ebben a városban dugó van, kosz és káosz, a közterületeken ellátatlan hajléktalanok, és a helyzet rendezésére még csak akarat sincs.

A 99 Mozgalom a valóságban azt jelenti, hogy a baloldal egyszázalékos támogatottságú kis csoportja hogyan veszi semmibe a városlakók 99 százalékának az érdekeit és az igényeit. Korábban önkormányzati képviselőként nem emlékszem, hogy azzal kerestek volna meg a kerületi lakók, hogy feltétlenül menjek el az Andrássy úti felvonulásokra, vagy hogy milyen álláspontot foglaljak el világpolitikai kérdésekben. Viszont megkerestek javaslatokkal, útszakasz, közterület, épület, közlekedés fejlesztésével kapcsolatban, de olyanra nem emlékszem, hogy bárki azt kérte volna, hogy lehetetlenítsük el a városi gépkocsihasználatot vagy a parkolást.

Aztán ott van a Nazca-vonalakról mintázott biciklisávok ügye. Karácsonyék mára olyan kusza és életveszélyes vonalakat festettek fel az utakra, hogy sofőr legyen a talpán, aki követni tudja, főleg este, mondjuk, esőben. Vagy ki kérte őket arra, hogy folyamatosan dugókat okozzanak? Karácsony azt üzente, szálljon ki az autóból, akinek nem tetszik, szerinte menjenek gyalog, elektromos rollerrel, biciklivel. A nyugdíjasok, a nagycsaládosok, a betegek, az áruszállítók, sőt talán a mentősök is, miközben a főpolgármester autókázik akár az autómentes napon is.

Karácsony Gergely szereptévesztésben van: biciklivel, villamosokkal pózol, majd szabálytalanul cikázó sofőrjével viteti magát mindenhová; nem valami férfias viselkedés, bár mint mondta, gerinc- és térdbántalmai vannak, ezért használ inkább autót. Szerencse, hogy senki más nem küzd egészségügyi problémákkal Budapesten.

A főváros esete elrettentő példaként szolgál arra, mi történne, ha a baloldal vezetné az országot. Az emberek érdekei helyett külföldi megbízóik igényeit szolgálnák ki, népszerűtlen döntéseiket a nyelvi lelemény és a szolgai módon átvevő mozgalmi sajtójuk segítségével védik meg. Így lesz a gaztengerből méhlegelő, a zajból és a káoszból vibráló nagyváros, a hiperpasszív angoltudásból nagyvilági korszerűség, a szmogból és a dugóból pedig klímabarát közlekedés. A baloldalt az zavarja a legjobban, hogy terve Magyarországon nem működik tökéletesen.

(10.30)

Itt nem lehet beadni azt a mesét, hogy egyes külföldi milliárdosok szívjóságból tartanak fenn globális érdekérvényesítő hálózatokat, hogy emberbaráti szeretetből költenek dollárszázmilliókat álcivil szervezetekre, és Szigony utcai nyugdíjasok dobáltak be frissen nyomott, zsugorfóliázott, sorszámfolytonos eurókötegeket Karácsony Gergelyék ládikáiba. Horn Gábor, a megboldogult SZDSZ egykori potentátja kifejtette, hogy szerinte nem hazaárulás külföldi kormányok segítségétől remélni a magyar kormány megbuktatását. A baloldal most már nyíltan Kádár János útján halad.

Minden rosszban van valami jó. Öt elpazarolt évbe került, de Karácsony Gergelyen keresztül a teljes baloldal kormányzóképességét és politikai színvonalát megismerhettük. Ha hatalomra kerülnének, úgy borítanák sötétbe az országot, ahogy most a Lánchíddal tették. Ezért is nevezik magukat árnyékkormánynak. 2024 júniusában azonban kihúzhatjuk Budapestet a baloldal árnyékából. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage