NAGY CSABA, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Az előttünk fekvő, kivételes eljárásban tárgyalt T/5329. számú, egyes közigazgatási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat a közigazgatás területén szerteágazó, több területen is érvényben lévő törvények módosítását is tartalmazza. A törvényjavaslatban szereplő módosítások egytől egyig a közigazgatási folyamatok egyszerűsítését hivatottak szolgálni, főleg a közigazgatási folyamatokkal kapcsolatos életszerű tapasztalatok és a visszajelzések tükrében.

A javaslat tartalmazza a közjegyzőkről szóló törvény módosítását; a személyazonosító jel helyébe lépő azonosítási módokról és az azonosító kódok használatáról szóló törvény módosítását; az ingatlan-nyilvántartásról szóló 1997. évi CXLI. törvény 70. § (2) bekezdése a) pontjának, és az ingatlan-nyilvántartásról szóló 2021. évi C. törvény 73. § (5) bekezdésének módosítását; a termőföld védelméről szóló törvény módosítását; a földmérési és térképészeti tevékenységről szóló törvény módosítását; a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló törvénnyel összefüggő egyes rendelkezésekről és átmeneti szabályokról szóló törvény módosítását; az ügyvédi tevékenységről szóló törvény módosítását; az adózás rendjéről szóló törvény módosítását; a közigazgatási bürokráciacsökkentéssel és az egyes hatósági eljárások egyszerűsítésével összefüggő törvények módosításáról szóló törvény módosítását; a kormányzati igazgatásról szóló törvény módosítását; az ingatlan-nyilvántartásról szóló törvény hatálybalépésével összefüggő átmeneti rendelkezésekről, valamint egyes, az ingatlan-nyilvántartással, területrendezéssel, településrendezéssel kapcsolatos és kulturális tárgyú törvények módosításáról szóló törvény módosítását; az egyes agrár tárgyú törvények módosításáról szóló törvény módosítását; az egyes törvényeknek a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló törvényhez kapcsolódó módosításról szóló törvényjavaslat módosítását; az egyes törvényeknek a honvédelemmel, a gazdaságfejlesztéssel, valamint a kormányzati igazgatással összefüggő módosításáról szóló törvény módosítását; a területi közigazgatás működésével kapcsolatos egyes kérdésekről, valamint egyes törvényeknek az Alaptörvény tizenegyedik módosításával összefüggő módosításáról szóló törvény módosítását; a területi közigazgatás működésével, az ingatlan-nyilvántartással és a területfejlesztéssel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvény módosítását; a Magyarország biztonságát szolgáló egyes törvények módosításáról szóló törvények módosítását; az egyes törvények bürokráciacsökkentéssel és jogharmonizációval összefüggő módosításáról szóló törvény módosítását; az igazgatási szünetről szóló törvény módosítását, a gazdaság versenyképességének növelése érdekében történő törvénymódosításokról szóló törvény módosítását, és végül az egyes törvényeknek az agrárminiszter feladatkörét érintő módosításáról szóló törvény módosítását.

Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Megállapítható, hogy a T/5329. számú, az egyes közigazgatási tárgyú törvények módosításáról szóló széles körű törvénymódosítási javaslatra azért van szükség, hogy elősegítse a közigazgatási feladatok egyszerűsítését és végrehajtását, amivel gyorsíthatóak és észszerűsíthetőek a közigazgatási folyamatok.

Az elhangzottakra tekintettel kérem a tisztelt képviselőtársakat, hogy a benyújtott törvényjavaslatot megvitatni szíveskedjenek, és fogadják el. A Fidesz képviselőcsoportja támogatja a javaslat elfogadását. Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage