CSÖBÖR KATALIN, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az előttünk fekvő megállapodás célja a gazdasági kapcsolatok elősegítése és a beruházások feltételeinek kedvezőbbé tétele Magyarország és Türkmenisztán között.

Az ilyen megállapodások kulcsfontosságúak a két ország közötti gazdasági együttműködés szempontjából. A beruházók számára biztonságot és jogi garanciákat nyújtva lehetővé teszik, hogy magabiztosan fektessék be tőkéjüket a másik országban.

A megállapodás főbb rendelkezései és előnyei közé tartoznak többek között: a diszkriminációmentesség, a nemzeti és a legnagyobb kedvezmény elve, valamint a viták rendezésének módjára vonatkozó javaslatok.

A választottbíráskodás lehetősége különösen fontos a beruházók védelme szempontjából, és ennek révén garantált, hogy a jogviták tisztességes és pártatlan módon rendeződhessenek. Fontos megjegyezni, hogy a megállapodás nemcsak a jelenre, hanem a jövőre is kiterjed; az időbeli hatály meghosszabbítása a már megvalósult beruházásokra további védelmet és stabilitást biztosít.

Tisztelt Képviselőtársaim! A T/5245. számú törvényjavaslat, a Magyarország Kormánya és Türkmenisztán Kormánya közötti beruházások ösztönzéséről és kölcsönös védelméről szóló megállapodás kihirdetése egyértelműen hazánk és gazdaságunk érdekét szolgálja. Ezen megállapodás hozzájárul a gazdasági kapcsolatok fejlesztéséhez és a beruházások biztonságához. Az elhangzottak alapján a Fidesz-frakció támogatja a javaslatot. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage