DR. PANYI MIKLÓS, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Engedjék meg, hogy elsőként a magyar kormány első felszólalója nevében én is kifejezzem őszinte részvétemet Sólyom László családja és hozzátartozói számára; egyben kifejezzük tiszteletünket Sólyom Lászlónak mind a rendszerváltás idején, mind pedig azt követően, az Alkotmánybíróság elnökeként és államfőként betöltött tevékenysége iránt.

Tisztelt Képviselő Úr! Kérésére válaszolva és a napirend előtti felszólalásra térve: mégiscsak azt látjuk, hogy úgy tűnik, hogy az ellenzék minden esetben, amikor gazdaságfejlesztésről, munkahelyteremtésről vagy éppen egy nemzetgazdaságilag stratégiai jelentőségű vállalat megmentéséről van szó, akkor erre semmilyen más válasz nincs, mint hogy előkerülnek az akkumulátorgyárak. Nyilvánvaló, hogy miért teszik ezt: mert az önök számára semmi másról nem szól most a közélet, hogy erre építsenek, politikai hisztériát keltsenek, és politikai haszonra tegyenek szert.

Ezúton is szeretném világossá tenni, hogy bár már a sajtóban is elmondta ezt több kormányzati megszólaló, a kifogásolt rendelkezés nem másról, mint a Dunaferr megmentéséről szól. Arról a Dunaferr-ről, amely közvetlenül több mint 4 ezer, közvetetten pedig 15 ezer embernek ad munkát, és ezáltal több tízezer család megélhetését biztosítja. (Tordai Bence: Nem igaz. Nem erről szól.  Zaj.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage