DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Egy dologra szeretném még önöket kérni. Menjenek el Esztergomba, menjenek el Kecskemétre, menjenek el Győrbe, és mondják az ottani munkások szemébe, hogy azokra a munkahelyekre, amelyeken ők dolgoznak (Dr. Lukács László György: Amit elvesznek tőlük!), azokra, ha önökön múlik, nem lesz szükség, mert ilyen szavakat használnak, hogy ilyen munkahelyekre nincsen szükség. Mondják a szemükbe, és mondják meg nekik, hogy ehelyett milyen munkalehetőséget javasolnának nekik! Tudjuk nagyon jól, hogy milyen az, amikor a baloldalon múlik a munkaerőpiaci helyzet: 12 százalékos munkanélküliséget jelent. Ezt hoznák vissza. Ezt hoznák vissza!

S hogyha már itt vagyunk, szeretnék még egy dologra reagálni  és azért itt teszem meg, mert mégiscsak az önök főpolgármesteréről van szó , kiderült, hogy óriási mértékű jutalomosztás történt a Városházán, százmilliós nagyságendű. Kapott nem kicsi jutalmat az egyébként is luxusban élő közművezér és a közlekedésért felelős vezetők is.

Tisztelt Képviselő Asszony! Nem önmagában azzal van gond, hogy jutalmakat ítélnek meg. Azzal van a gond, hogy olyan területeken osztják ezeket, ahol finoman szólva sem parádés a főváros teljesítménye. Állandósul Budapesten a közlekedési káosz. Gyakran kódfejtési képességekre van szükség ahhoz, hogy valaki eligazodjon a sávok felfestésében. A szervezetlenség miatt folyamatosak a dugók, emellett látványos a köztisztaság romlása is, és nem lenne szükségszerű, hogy így legyen. Ja, és a BKV-jegyek árát közel 30 százalékkal megemelték.

Az külön érdekesség, hogy a főpolgármester, miközben arra hivatkozik, hogy kiürült a főváros kasszája, máskor mágnás életet élő közművezetőt jutalmaz, és hogyha valaki ezt szóvá teszi, az érintett közművezető arra hivatkozik, hogy ő Cambridge-ben végzett, mások pedig nem végeztek ott.

Ezekről a jutalmakról egyébként Karácsony Gergely saját hatáskörben dönthetett, de aligha saját kútfős ötletről van szó. Gyurcsány frakcióvezető úr nemrég azt mondta, hogy több Mártha Imre kell, hát több is lett, úgyhogy erre mi is szeretnénk válaszokat várni önöktől. Köszönöm, hogy meghallgatott. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage