DR. KONCZ ZSÓFIA energiaügyi minisztériumi államtitkár: Ha már itt járunk, azért itt a rezsicsökkentést ez Európai Bizottság már nem az első alkalommal támadta meg, erre már egyszer sor került, ahol az Európai Bíróság nekünk adott igazat, de ők nem nyugodnak, nem állnak le ebben a témában, és a májusi országspecifikus jelentésükben újból megtámadták a rezsicsökkentést, és újból azt szeretnék, hogy Magyarország ezt ne tartsa fenn, és a magyar családoknak ne tudjon segíteni. Gondoljunk már bele, ha ez a segítség nem lenne!

És továbbmegyek: az Európai Parlament strasbourgi ülésén arról szavaztak, hogy a jövőben a Bizottság dönthesse el, mikor van energiaválság-helyzet, illetve engedélyezie egy-egy tagállamnak a rezsicsökkentését. Na, és akkor itt álljunk meg egy szóra; és akkor ismét nézzük meg, hogy a Demokratikus Koalíció hogyan képviselte a magyar családokat ebben a döntésben! Hát, azt tudjuk sajnos elmondani, hogy már megint nem a magyar családokat képviselte, pedig meg lett volna a lehetősége. Sajnálatos, hogy a magyar baloldal támogatta ezt a javaslatot, vagyis gyakorlatilag a rezsicsökkentés, rezsivédelem ellen szavazott. Így tett a DK-s Molnár Csaba és Rónai Sándor is, a momentumos Cseh Katalin és Donáth Anna, a jobbikos Gyöngyösi Márton és az ex-MSZP-s Ujhelyi István is.

Én arra szeretném kérni képviselő urat, hogy ha valóban most önök kampányt indítanak itt az országon belül, akkor leginkább arra kellene odafigyelni, hogy olyan fontos kérdésekben, amikor valóban a magyar családok mellett ki lehet állni, felejtsük el, hogy mi volt 2010 előtt, mert akkor bebizonyították, hogy nem éppen a magyar családok mellett kardoskodtak, próbáljunk új lapot nyitni, és próbáljanak a magyar családok mellett kiállni a jövőben. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage