DR. SIMICSKÓ ISTVÁN (KDNP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy a KDNP-frakció nevében magam is kifejezzem őszinte részvétünket Sólyom László családjának, hozzátartozóinak, osztozunk a gyászukban.

Tisztelt Képviselőtársaim! Néhány értékről és ezen értékekre leselkedő veszélyekről szeretnék szólni ma a napirend előtti felszólalásomban, többek között a függetlenségről, szuverenitásról, békéről, szabadságról, és hasonló kérdésköröket szeretnék itt felvetni.

Tisztelt Képviselőtársaim! A szuverenitás nem jelent mást, mint függetlenséget, önállóságot bizonyos főhatalmi kérdésekben. Én azt hiszem, hogy amikor az Európai Unióval való vitáinkat végigtekintjük, akkor ez alapvető kérdés, hogy őrizzük meg Magyarország függetlenségét, önállóságát. Ugye, a függetlenség az nem jelent mást, mint hogy az államnak van egyfajta területi egysége, épsége, egyfajta politikai függetlensége és sérthetetlensége, sőt azt is tudjuk, hogy az államok jogilag egyenlőek a nemzetközi kapcsolatokban.

Tisztelt Képviselőtársaim! Az Európai Unió alapító okiratában úgy szerepel, hogy az Unió nem más, mint szuverén államok közössége. Alapvető feladata az Európai Uniónak a béke megőrzése, és hangsúlyoznám, hogy döntéseiben eddig legalábbis azt a törekvést mutatta, hogy konszenzussal hozza meg a döntéseket, a tagállamok egységes egyetértése történjen meg minden fontos kérdésben.

Ezzel szemben napjainkban mit látunk, tisztelt képviselőtársaim? Az egykori Nobel-békedíjas Európai Unió  hiszen szervezetek is részesülhetnek Nobel-békedíjban, 2012-ben megkapta az Európai Unió is mindezt  jelenleg az ukrajnai háború egyik legnagyobb finanszírozójává vált. A migráció kérdéskörében a legnagyobb támogatója lett az Európai Unió ennek a veszélyforrásnak. És, ami még szomorúbb, hogy az Európai Unió teljesen figyelmen kívül hagyta egy fontos tagállamának, Magyarországnak a döntéseit, miközben Magyarország elutasította a kötelező betelepítési kvótát, és tette ezt úgy, hogy ezt megelőzte egy nemzeti konzultáció, sőt egy népszavazás is: 3,4 millió állampolgárunk fejezte ki a nemtetszését Brüsszel ez irányú politikájával szemben, és én azt hiszem, hogy a magyar kormánynak ezt messzemenőkig figyelemben kell tartania a jövőben is. Magyarország Alaptörvénye is kiszámítható, és egyértelműen fogalmaz, hiszen benne szerepel, hogy idegen népesség betelepítése nem lehetséges, tisztelt képviselőtársaim! Tehát mi nyílt és őszinte kártyákkal játszunk az Európai Unióban is.

Mi nem támogatjuk az illegális migránsok általános, évenkénti, automatikus, kvóta szerinti elosztásának rendszerét, mert az illegális tömeges migráció igenis veszélyes: terrorcselekményekkel, bűnözésekkel, no-go zónákkal, kulturális összeütközésekkel jár. Számos példa igazolta az elmúlt években is mindezt.

Tisztelt Képviselőtársaim! Nem véletlenül szerepel Magyarország nemzeti biztonsági stratégiájában az a kitétel, hogy a migráció az államokban az instabilitás táptalaját szüli; a terrorizmus, a fegyver-, a kábítószer-kereskedelem, valamint az embercsempészet a velejárói. A kiemelt biztonsági kockázatok között a nemzeti biztonsági stratégiában a következőképpen láthatjuk a kitételt. Első helyen szerepel mint kiemelt biztonsági kockázat a migráció, az illegális tömeges migráció, hiszen a tömeges illegális migráció valóban nagyon komoly kihívásokat jelent minden ország számára, így Magyarország számára is. Én azt hiszem, hogy mindezt tudják természetesen Brüsszelben is, tudják a brüsszeli döntéshozók is, tisztelt képviselőtársaim, sőt meg is tapasztalhatták ők maguk is, hogy milyen veszélyekkel jár mindez; az elmúlt évek bizonyítják mindezt. Brüsszel ismét visszaél sajnos a hatalmával, jól látható, hogy Brüsszel el fogja tüntetni saját európai nemzeteit, ha így folytatja ezt az önfeladó, önpusztító politikát.

Tisztelt Képviselőtársaim! Mi arra kérjük a kormányt, hogy védje meg Magyarország déli határait az egyre erőszakosabb fegyveres támadásokkal szemben is, továbbra se támogassa a kötelező migránskvóta elosztását, semmilyen kötelező elosztást ne támogasson. Arra kérjük a magyar kormányt, védje meg Magyarország politikai, gazdasági, kulturális szuverenitását.

(14.30)

Mi nem akarunk Magyarországon migránsgettókat létrehozni, mert Magyarországnak ez nem érdeke, és arra kérjük a kormányt, hogy továbbra is következetesen álljon ki helyes migránspolitikájával. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage