KOMJÁTHI IMRE (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszter Úr! Rendkívül fontos, hogy megvédjük a magyar munkavállalókat, de még egyszer szeretném hangsúlyozni: akkor kezdjék azzal, hogy partnerként tekintenek a szakszervezetekre, valódi érdekegyeztetést folytatnak, meghallgatják a javaslataikat. Az MSZP is ezeket a javaslatokat hozza rendre ide. Nem a kisujjunkból szívjuk ezeket a javaslatokat, hanem ezeket a való életből hozzuk; nem csupán szakértők papírjaiból olvassuk, hanem azoktól a munkásoktól halljuk, akikkel nap mint nap találkozunk a gyárakban, gyárkapukban.

Minőségi munkahelyekre van szükség, nem olyanokra, ahol a magyar dolgozó ott fogja hagyni az egészséges máját és tüdejét. És most ez zajlik, ez folyik. Hiába mondják önök azt, hogy betartják a környezetvédelmi előírást, és meg fogják büntetni azokat, akik nem tartják be a munkavédelmi előírásokat, nem ez történik. Jelen pillanatban is mérgezik a magyar dolgozókat.

És egyébként mint szociáldemokrata, én nem tehetek különbséget vendégmunkás és magyar dolgozó között a tekintetben, hogy munkás. (Rétvári Bence: Mi viszont teszünk különbséget.  Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Meg kell védeni mindenkit. (Az elnök ismét csenget.) És az az uszítás, amit önök véghez vittek…

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage