GULYÁS GERGELY, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm a sz

ót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Attól tartok, hogy képviselő úr a nyugati médiában vagy legalábbis a nyugati városokban látott képeket téveszti össze a magyar helyzettel, ott vannak összecsapások migránsok és a helyi lakosság között. Magyarországon ilyen probléma nincsen, Magyarországon a közbiztonság Európában a legjobbak közé tartozik.

Ami pedig a magyar munkásemberek érdekvédelmét illeti: természetesen a hatóságok a munkavédelmi előírások betartásáért és betartatásáért felelnek. Ha önnek bárhol tudomása van bármely munkavállaló egészségének a veszélyeztetéséről, akkor tegyen bejelentést (Komjáthi Imre: Úgy lesz!), megígérem, hogy a hatóságok a lehető leggyorsabban és legszigorúbban ezt ki fogják vizsgálni.

De abban, ami a szakszervezetek szerepét illeti, valószínűleg mi nem értünk egyet, és az egyetértés köztünk már nem is fog létrejönni. A legjobb a munkavállalóknak is az, ha jól képzett munkaerőre van szükség, ha van elég munkahely, és éppen ezért a munkáltatók pedig versenyeznek azért, hogy minél magasabb bérekkel tudják alkalmazni a munkavállalókat. Magyarországon ez a helyzet. Ma az átlagbér lassan a háromszorosa lesz annak, mint a Gyurcsány-kormány utolsó évében volt. Ha az inflációt figyelembe veszem, akkor is közelítünk értékben a kétszereséhez. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage