FEKETE-GYŐR ANDRÁS (Momentum): Én demokrata vagyok, miniszter úr, tehát egy miniszter kompetenciáját nemcsak a miniszterelnöknek, tehát a felettesnek, hanem szerintem elsősorban az embereknek kell megítélnie, azoknak az utasoknak, akik egyébként a MÁV vasúti szerelvényein kell hogy szenvedjenek és zötykölődjenek, vagy azoknak a miskolci, illetve Miskolc környékén élő embereknek, akiknek ezzel kivesznek pénzt a pénztárcájából.

(17.10)

Tehát én az ő hangjukat hoztam be a parlamentbe, őket degradálni azzal, hogy majd a napirend utáni felszólalásban van a helyük, szerintem szerencsétlen volt a miniszter úr részéről. Helyi civilek gyűjtöttek aláírást, sok százat, sok ezret a helyiektől. Ott az emberek nem élnek olyan anyagi körülmények között, mint ön, miniszter úr, a vadászkastélyában, vagy mint Mészáros Lőrinc, illetve a képviselőtársai. Rossz anyagi körülmények között élnek sajnos a magyar emberek Borsodban és a környéken, és nekik igenis számít ez a pénz.

Önök ígértek valamit, azt, hogy nem lesz fizetős ez az elkerülő út, de hazudtak, megszegték ezt az ígéretet, ezért arra kérem önöket a miskolciak nevében (Rétvári Bence: Miért beszélsz a miskolciak nevében?), hogy vonják vissza ezt az intézkedést. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage