Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem az utóbbi hetekben kezdődtek sorjázni a munkásszálló-építésekről szóló hírek. Ezekben nagyjából hasonló motívumokat érhetünk tetten. Az egyik az, hogy átlagosan olyan százmilliós nagyságrendű állami támogatás áll a munkásszálló-építések mögött, ezt jellemzően az adófizetők pénzéből finanszírozzák, és bár látjuk, hogy különböző férőhelyek szerint ezek a munkásszállók felépültek, most a használóik egyre nagyobb hányadban a harmadik világ ázsiai migránsmunkásai kezdenek lenni, legalábbis azokon a helyszíneken, amelyeken jártam, és az utóbbi hetekben több ilyen helyszínen jártam. Legyen szó Székesfehérvárról vagy legyen szó egy kőbányai helyszínről, tulajdonképpen azt tapasztaljuk, hogy a harmadik világ ázsiai migránsmunkásai voltak azok, akik előszeretettel megjelentek ezen a környéken, és nagyjából jól behatárolható, hogy melyik akkumulátorgyár vagy melyik üzemegység közelébe szállították, buszoztatták őket.

Tehát kijelenthető, hogy rendszerszinten a magyar adófizetők pénzéből támogatja a kormány azt a folyamatot, hogy adott esetben Székesfehérváron egy 155 lakót befogadni képes telephelyre 578 millió forint támogatást nyújtsanak, vagy éppen azt, hogy Kiskunhalason zárt ingyenes parkoló, 24 órás portaszolgálat, kártyás beléptetőrendszer álljon rendelkezésre azon migránsmunkások számára, akik esetében erre a célra mintegy 407 millió forint támogatást biztosítottak, jórészt többé-kevésbé a magyar adófizetők pénzéből.

Miniszterhelyettes úr, a kérdés adódik: mennyit költöttek összesen a migránsmunkások szállásaira és a munkásszállókra, ebből a pénzből hány magyar munkavállaló lakhatását lehetett volna megkönnyíteni, és összességében a fiatal magyarok számára épített bérlakások helyett miért erre költik a magyar adófizetők pénzét? Érdemi válaszát tisztelettel várom. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage