DR. ZSIGMOND BARNA PÁL, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Brüsszel ismét bebizonyította, hogy nyíltan és ideológiai alapon diszkriminál egyes tagállamokat, ahelyett, hogy a saját, korrupciós botrányoktól hangos háza táján söprögetne, ugyanis jogállami köntösbe bújtatott politikai boszorkányüldözést folytat a nemzeti szuverenitásuk mellett kiálló tagállamok ellen, és továbbra is indokolatlanul tartja vissza a Magyarországnak és Lengyelországnak jogosan járó forrásokat, miközben saját maga a legelemibb jogállamisági feltételeknek sem felel meg. Sőt, mi több, beavatkozik a tagállami belpolitikába, hiszen a lengyel választások közeledtével láthatóan a varsói nemzeti kormány ellen kampányol. A brüsszeli elit ráadásul támogatja a migrációt, és ennek érdekében hatásköröket próbál elvonni a nemzeti kormányoktól, és ki akarja kényszeríteni a kötelező kvótákat.

Ezek az intézkedések mágnesként vonzzák az illegális bevándorlókat, elég az olasz vagy a nyugat-balkáni helyzetre gondolni, illetve a magyar határra gondolni. Felháborító, hogy a Gyurcsány Ferenc által vezetett dollárbaloldal Brüsszel kottájából játszik. Nekik az a jó, ha a döntések nem Magyarországon, hanem Brüsszelben születnek. Nekik nem jelent problémát, ha a nemzeti érdekek helyett idegen érdekeket kell képviselni.

Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném biztosítani arról képviselő urat, hogy a nemzeti kormány kitart a békepárti álláspontja mellett, és mindig a magyar emberek érdekeit fogja képviselni. Megvédjük a nemzeti szuverenitásunkat, megvédjük a határainkat, nemet mondunk a migránskvótára, megvédjük a családokat és a gyermekeinket, megvédjük a rezsicsökkentést, kiállunk a kárpátaljai magyar testvéreink mellett és minden más kulcsfontosságú ügyben képviselt véleményünk mellett, amelyre felhatalmaztak minket a 2022-es választások és a népszavazások során a magyar választók. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage