BERKI SÁNDOR (Párbeszéd): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Asszony! Ön előtt is ismert, hogy a dél-koreai hátterű bátonyterenyei SungEel Hitech Hungary Kft. akkumulátorhulladék-feldolgozó tevékenységét a súlyos környezeti és munkavédelmi szabálytalanságok miatt a közfelháborodás nyomására a kormányhivatal felfüggesztette. Hogy azóta mi történik ott, arról ellentmondásos hírek érkeznek. Továbbra is nagy a sürgés-forgás a telephelyen, amit akár az ott tárolt veszélyes hulladék elszállítása is magyarázhat.

Ugyanakkor arról is hallani, hogy a feldolgozandó hulladékot vagy annak egy részét csupán az ipari parkon belül egy másik cég üzemcsarnokába viszik át, és zavartalanul folyik a környezet- és egészségkárosító tevékenység, a veszélyes hulladék szabálytalan tárolása  és ez gond. Ez az, ami a legjobban aggasztja a környéken élőket, és megkérdőjelezi, hogy a hatóság sikeresen fellépette az emberi egészség és környezet védelmében.

Ezért szeretném tudni, hogy pontosan mennyi és milyen típusú akkumulátorhulladék van a bátonyterenyei üzemben, s hova és milyen körülmények közé kerül innen a hulladék. Egyáltalán, vane megfelelő kapacitás és technológia a hulladékok biztonságos feldolgozására. Köszönöm válaszát.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage