NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Apáti képviselő úr, 2022-ben csökkent a GDP-arányos államadósság. Ön választási költségvetésről, osztogatásról meg féktelen pénzszórásról beszélt, miközben 2022-ben 3 százalékkal csökkent a GDP-arányos államadósság. Választási évben! Tisztelt képviselő úr, az a helyzet, hogy arra senki nem volt képes a korábbi kormányok közül, hogy választási évben csökkentse az államadósságot.

És vádaskodik, hogy hozzánk közel álló körök kaptak pénzt. Hát, családi adó-visszatérítés volt! A családok kaptak pénzt. Vannak köztük a mi szavazóink is, és biztos vannak köztük az önök szavazói is, tisztelt képviselő úr. Értem én, hogy ez ilyenkor jól hangzik, meg Csárdi képviselő úr elmondja, hogy három éve volt Covid, és akkor egy történelemhamisítás kezdődik, hogy már el is felejtjük, meg nincs is hatása. 2021-ben is volt Covid-világjárvány, sőt lezárás is, tisztelt képviselő úr, és akárhogy számoljuk, az két éve volt, és nyilvánvalóan utána a talpra állás is felemésztett egy csomó energiát, időt és pénzt a magyar gazdaság részéről, a vállalatok részéről, a kisvállalkozások részéről.

Értem azt, hogy itt kialakul egy olyan hangulat, hogy önök úgy gondolják, hogy a jegybankot, a kormány gazdaságpolitikáját, Varga miniszter urat lehet szidni és megpróbálják gyalázni, miközben tényalapokkal nincsenek tisztában. Sokkal könnyebb lenne vitatkozni, ha pontos számokat mondana a képviselő úr, pedig csökkent az államadósság, ha pontos számokat mondana a képviselő úr, hogy hány éve volt a Covid és milyen hatása volt. Megkönnyítené a vitát, ha tényalapokon tudna állni. Mi végighallgattuk ezt a vitát, és az a helyzet, hogy jönnek itt gazdasági számokkal, amik mindenféle valóságalapot nélkülöznek.

Teljesen világos volt a miniszter úr expozéja, teljesen világos volt miniszter úr válasza a vezérszónoki felszólalások után, és teljesen egyértelmű, hogy önök mit szeretnének. Önök azért nem szeretnék ezt a törvényt, mert azt szeretnék, hogy most a magyar költségvetésből rakjuk be ezt a pénzt, és most a magyar költségvetés ezt vonja el valahonnan másképpen, mert önöknek akkor jó, ha az országnak fáj. Mi nem ezt az utat képviseljük. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage