DÓCS DÁVID (Mi Hazánk): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Ház! Nagy örömömre szolgál azt tapasztalni, hogy össznemzeti ügyként próbálja minden frakció magáénak érezni ezt az igen fontos témát, hiszen láthatjuk, hogy nemcsak a GMO terén próbál a globális hatalom beférkőzni hazánkba is a szuverenitás elvét teljesen felrúgva, hanem sajnos a keleti szomszédunkban, Ukrajnában megtermelt termékekkel is, de nemcsak Magyarországra, hanem az egész európai piacra, ami által az egész európai agráriumot tönkre szeretné tenni. Azt gondolom, hogy annak is gátat kell szabni ugyanúgy, ahogy ennek a GMO-s térnyerésnek is.

Talán öröm az ürömben, hogy jelen pillanatban a kormány is ezt az álláspontot képviseli, még ha a közelmúlt eseményére gondolva esetleg azt felfedezhetjük, hogy a környezetvédelmi szerződés terve is pont ezzel az elvvel szöges ellentétben van. Mi is természetesen támogatjuk ezt a határozati javaslatot, és nagyon reméljük, hogy minden képviselőtársunk meg fogja szavazni, úgy, ahogy az előttem szóló is mondta, hiszen Magyarország Alaptörvényének XX. cikkelye is kimondja, hogy az egészséges élelmiszerhez mindenkinek joga van. Ezt pedig csak úgy tudjuk biztosítani a magyar állampolgárok számára, ha génmódosított és génszerkesztett vetőmagokat és élelmiszer-alapanyagokat sem engedünk be Magyarország területére.

Azt gondolom, hogy Magyarország mindig is egy agrárország volt, éppen ezért nekünk a fajtanemesítésekre kell koncentrálni, és azt gondolom, hogy Európának továbbra is nagyon versenyképes szereplői tudunk maradni a mezőgazdaság terén akkor, ha több képviselőtársam által már elmondott problémákra nagyon hamar valamilyen orvosságot fog találni a magyar kormányzat. Jelen pillanatban láthatjuk, hogy lassan sereghajtók leszünk Európában, és azt gondolom, hogy a jelenlegi kormányzat szégyene, ha Európa éléskamrájából Európa szegényháza leszünk. Köszönöm szépen a szót.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage