DR. KERESZTES LÁSZLÓ LÓRÁNT (LMP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Illés Boglárka képviselő asszonynak szeretnék válaszolni. Az LMP nem baloldali párt, hanem egy nemzeti alapon politizáló zöldpárt, és bár jelenleg nincs parlamenti képviseletünk; azt meg tudom ígérni, hogy ha jövő júniustól ismételten lesz, akkor természetesen minden eszközünkkel küzdeni fogunk az ellen, hogy az ilyen burkolt, lopakodó jogalkotás végig tudjon menni és olyan döntések szülessenek, amelyek sértik a magyar nemzeti érdeket.

Emellett szeretném megismételni azt a kérésemet, illetve azt a javaslatomat, hogy ne csak egy ilyen nagyon fontos jogtechnikai eljárással menjünk szemben az Európai Bizottság döntésével, hanem egy politikai szintű nyilatkozatot is próbáljunk a lehető legszélesebb vagy akár teljes nemzeti konszenzussal megszavazni.

(14.20)

Mi kísérletet teszünk rá, a tegnap sajnos leszavazott, a GMO-mentesség fenntartásáról szóló javaslatot ismételten benyújtjuk. Nagyon kérem önöket, hogy csatlakozzanak akár indítványozóként is a javaslathoz, és egy ilyen politikai nyilatkozattal is fejezzük ki azt, hogy Magyarország elutasítja az Európai Bizottságnak ezt az indítványát, és kitartunk Magyarország GMO-mentességének megőrzése mellett. Köszönöm, elnök úr.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage