RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Köszönöm szépen a támogató felszólalásokat. Úgy érzem, azoknak, akik támogatták a javaslatot, sikerült annak alapértelmezése szerint interpretálni a törvényjavaslatot.

Úgy látom, a Jobbikból a DK-ba átült képviselő úr átvette a DK elmúlt 15-20 éves frusztrációit. (Barkóczi Balázs: Mi is leszünk 12 évesek, államtitkár úr!) Tudja, tisztelt képviselő úr, az a különbség, ha már a munkavállalást hozta szóba, hogy vannak olyan kormányok, amelyek a kormányzásuk alatt 23 ezer forinttal emelték a minimálbért a dolgozók javára, és vannak, akik 180 ezer forinttal; 23 ezer forinttal emelték a baloldali kormányok Magyarországon, 180 ezerrel meg a jobboldali kormányok, ha az utóbbi ciklusokat nézem.

Úgyhogy értem, hogy emiatt önöknek lelkiismeret-furdalása van, ha ez a szó egyáltalán így értelmezhető a magyar munkavállalók irányában, de kérem, ne olyan javaslatokba lássák ezt bele, amiket például Japánnal kötöttünk. Ha azokba a mondatokba, amiket ön mondott, beillesztem a „japán” szót, azért, hogy is mondjam, nem tűnik túl reálisnak. De mindenesetre a többi frakciónak pedig köszönöm a támogató felszólalását. Köszönöm szépen, elnök úr.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage