RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Egyvalamit felejtett el ön mondani  talán jobb is, hogy Pongrátz András már nem hallhatta az ön szavait. Ő így nyilatkozott arról a zászlóról, arról a 20 évvel ezelőtti pillanatról, amit ön az imént említett, tisztelt képviselő úr: „A Pongrátz család nevében felszólítom a Jobbikot: ne vegyék többé szájukra Pongrátz Gergely nevét, aki forog a sírjában a Jobbik árulása miatt!” Ezt kérte öntől a család, és ennek ellenére, a forradalmár-, szabadságharcos-család kérésének ellenére ön többször is erre hivatkozott, amikor feketén-fehéren nyilvánvalóvá tették, hogy az a 180 fokos fordulat, amit a Jobbik tett, annyira elfogadhatatlan sok-sok ember számára, de főleg Pongrátz Gergely családja számára, hogy önök többet rá ne hivatkozzanak, ön mégis most ezzel próbálkozott itt, a mai parlamenti ülésen.

Hogy szól a Jobbik alapító nyilatkozata 20 évvel ezelőttről, amire ön utalt most, tisztelt képviselő úr? „A Jobbik Magyarországért Mozgalom előtt álló elsődleges feladat a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból.” (Dr. Brenner Koloman: Ők ülnek most ott önöknél!) Önök kikkel indultak együtt az előző választáson egy listán, minden körzetben közös jelöltet állítva? A volt kommunista utódpárttal, és a velük összeforrt liberálisokkal. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Így van!) Önök, akik 20 éve azt írták le, hogy az a céljuk, hogy legyen egy valódi rendszerváltás, legyen egy olyan politika Magyarországon, ahol nemzeti pártok versengenek egymással, mert ez lehet minden ország sikerének a titka, nem az, hogy posztkommunisták, és külföldről importált ideológiákat hozó liberálisok próbálnak hatalomba kerülni, hanem nemzeti pártok, és ez milyen szép cél lett volna. Talán ’56-ban is kibékültek volna ezzel, ha ez a magyar jövő. És önök ezt árulták el, a saját választóikat, a saját elveiket. Ki hisz ezek után maguknak, tisztelt képviselő úr?!

Elmentek önök is a Horn Gyula sétányra közösen emlékezni ’56-ra? (Dr. Brenner Koloman: Nana!) Mert arra készültek hónapok óta, a magyar baloldal, itt a parlamentben azt védte, hogy miért fontos a Horn Gyula sétány? Ott koszorúztak önök is október 23-án? Ez volt az önök sikere és eredménye? Vagy Baranyi Krisztinával együtt varrták vissza a vörös csillagot a magyar zászlóba, amit a forradalmárok szedtek onnan ki? Mit tesz a magyar baloldal? (Dr. Brenner Koloman: Az, hogy a baloldal mit tesz, ahhoz nekünk semmi közünk nincs!) Tényleg október 23-a előtt ez a legfontosabb önöknek, hogy a pufajkás Horn Gyuláról legyen sétány elnevezve, és visszateszik a vörös csillagot a címerrel együtt a magyar zászlóba? De hát nem más teszi ezt, mint Gyurcsány Ferenc természetesen.

Ki volt az, aki a Vajnai-ügyben kiállt amellett, hogy igenis a vörös csillagot ki kell szedni az önkényuralmi jelképek közül, és szabadon lehessen hordani, és szabadon lehessen hirdetni a vörös csillagot? Pontosan az önök baloldalának a vezetője, az önök árnyék-miniszterelnökének a férje, a baloldal valódi vezetője, Gyurcsány Ferenc, aki nyíltan, nyílt sisakkal azért harcolt  és nyilván most sem gondolja másképp , hogy a vörös csillagot, a magyar forradalmat sárba tipró kommunista jelképet újra szabadon lehessen használni. És önök velük indulnak egy platformon, és ezért még a logójukból is, a kettős keresztből hashtaget csináltak, csak hogy kompatibilis legyen a posztkomunistákkal (Dr. Brenner Koloman: Hajjaj!) és a liberálisokkal, tisztelt képviselő úr.

Mégis itt, a Kossuth téren ’56-ban, októberben ki adta ki a tűzparancsot arra, hogy sortüzet vezényeljenek ártatlan emberekre, legnagyobb számban munkásemberekre, akik idejöttek, és közösen le akarták rázni a szovjet és a kommunista rabigát? (Dr. Brenner Koloman: Ehhez semmi közünk nincs…) Apró Antal, akinek a villájában az önök vezetője, Gyurcsány Ferenc mindennap kel és mindennap fekszik Dobrev Klárával, az ő feleségével, az önök árnyékminiszerelnök-jelöltjével, ebből a villából indul; az az ember, aki előtte sortüzet vezényelt ártatlan emberekre. (Dr. Brenner Koloman: Ezt te se hiszed el, ugye?)

Tudja, hány éves volt, ha Magyarországot nézzük, a legfiatalabb áldozat, aki sortűzben meghalt? Miskolcon egy 13 éves lány, aki az iskolából ment a vásárcsarnok felé, de a kommunisták sortüzében meghalt, és napokig ott volt a piros kis edény, amit vitt magával emlékül, ahol a halálos találat érte. És ez az Apró Antal az, aki itt, Budapesten ezt vezényelte. Hogy lehet, hogy amit kapott jutalmul a kommunista rendszer megszilárdításáért, még ma is a baloldal vezetője, ugyanarról a helyről jön?

Tisztelt Képviselő Úr! Ha nem lett volna rendszerváltás, akkor is az Apró-villából vagy Gyurcsány Ferenc, vagy Dobrev Klára érkezne. Hála istennek, hogy van rendszerváltás, ezért az ellenzéki padsorokba érkezik és nem a kormányzati padsorokba.

Tisztelt Képviselő Úr! KGBéláról ön elfelejtett egy szót is ejteni, az önök nagy européer politikusáról. Tisztelt Képviselő Úr! Számunkra  és azt hiszem, ezt az ’56-os forradalmárok is így gondolták  nem az a szabadság, hogy megválaszthatjuk, hogy ennek vagy annak a birodalomnak leszünk a szolgái. Nálunk nem az a szabadság és a függetlenség, hogy mi döntjük el, hogy kinek a vazallusai leszünk. (Dr. Brenner Koloman: Így van! Putyin! Eldöntöttétek!) Nekünk az a szabadság, hogy mi eldöntjük, mi a magyarok érdeke, néha az egyik világhatalommal egyezik, néha a másikkal, de csak egy pont létezik, ami fix pont: Magyarország és a magyar emberek érdeke.

Ez a függetlenség, ez a szabadság, ez ’56 öröksége számunkra. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.  Közbeszólás a kormánypártok soraiból: Bravó!  Dr. Brenner Koloman: Moszkovita!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage