OROSZ ANNA (Momentum): Nagyon érdekes, hogy húsz hónappal azután, hogy Oroszország lerohanta Ukrajnát, önök rájönnek, hogy a déli körvasútnak katonai céljai is lehetnek. Egyébként javaslom, hogy esetleg jövőre Orbán Viktor ne Putyin vendégeskedésében Moszkvában töltse október 23-a előzetesét vagy az október 23-ára rávezető napokat. (Derültség és közbeszólások a kormánypárti padsorokban.  Dr. Fónagy János: Az arrogancia nem…  Az elnök többször csenget.  Nacsa Lőrinc közbeszól.)

És azt szeretném még elmondani az újbudaiak szempontjából, hogy… (Rétvári Bence: A földrajz nem fontos tantárgy!  Nacsa Lőrinc közbeszól.  Az elnök csenget.) Elnézést, Pekingben. Teljesen mindegy, Putyin társaságában töltötte ezt a pár napot.

Arra szeretném kérni önöket, hogy ha valóban annyira fontos ez a vasúti beruházás, akkor esetleg ne fércművekkel próbálják meggyőzni az embereket arról, hogy ez egy fontos és stratégiai jelentőségű beruházás, hanem tegyenek le olyan dokumentációt az asztalra, amellyel meggyőzik őket erről  mert az elmúlt kettő évben nem ezt láttuk. Egy durván túlárazott projektről van szó, amelynek kapcsán nem lehetünk arról meggyőződve, hogy a környezeti következményekkel együtt lehet élni. Köszönöm szépen. (Taps a Momentum padsoraiban.  Rétvári Bence: Bezzeg a 4-es metró! Az nem volt túlárazott! )

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage