DÚRÓ DÓRA (Mi Hazánk): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszterhelyettes Asszony! A Nemzeti Múzeumban megtekinthető nemzetközi sajtófotó-kiállítás keretében a legnagyobb megdöbbenésemre LMBTQ-propaganda folyik, miközben a gyermekvédelmi törvény elvileg tiltja az ilyesmit.

Nem tévedés, Magyarország első számú múzeumában az odalátogatók szembesülhetnek azzal, hogy a 2022-es év legfontosabb történése  idézem  az „LMBTQ+ kisebbség elleni erőszak”. Igen, a kiállítás szerint valóban ez a legnagyobb probléma a világban, és ezt hirdeti így a Nemzeti Múzeum is.

De nemcsak itt találkozhatunk ezzel a témával a kiállításon, hiszen egész képsorozatot szentelnek egy  ismételten idézem  „meleg idősotthonban megvalósult tehetségkutató és szépségverseny” bemutatásának, aminek a megtekintéséhez persze gyomor is kell a jóízlésű emberek részéről, akik gyanútlanul figyelhetik, ahogy tűsarkút és női ruhát öltött férfiak éppen rúzsozzák magukat, készülve a nagy eseményre.

A kiállításról a múzeum honlapján pedig mindössze annyi szerepel, hogy 14 éven aluliak számára felnőtt felügyelete mellett ajánlott, ami persze nem emiatt a téma miatt van, hanem például a szervkereskedelmet vagy a háborút bemutató képsorozatok miatt. Tehát senkinek még csak nem is kötelező a felnőtt kísérő, a 14-18-as korosztályra pedig még csak ezt a nagyon enyhe korlátozást sem írják, felháborító módon.

Tisztelt Miniszterhelyettes Asszony! Önök szerint nem probléma, hogy LMBTQ-propaganda folyik az egyébként is obszcén verseiről elhíresült korábbi fideszes államtitkár, L. Simon László vezetésével a Nemzeti Múzeumban? Önök szerint ez az az értékrend, amit ennek az intézménynek közvetítenie kell? Fellépneke mindez ellen, vagy csak szavakban hirdetik a magyar fiatalok gondolkodásának a normalitás irányába terelését? Várom érdemi válaszát. (Taps a Mi Hazánk soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage