ÁGH PÉTER építési és közlekedési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Kós Károly azt írta egy helyütt, hogy az ember kötelessége, hogy a maga népét szolgálja. Amit államtitkár úr elmondott, tulajdonképpen az egész életművében tetten érhető volt, nemhiába az ő születésnapja került meghatározásra, amikor a magyar építészet napjának dátumát kerestük.

Én szeretném megköszönni a képviselőtársaimnak azt az alapvetően konstruktív vitát, amelyet lefolytathattunk. Azt gondolom, hogy ennek alapján talán arról is meggyőződhettünk, hogy mindenki számára fontos az, hogy a magyar építészet hagyományát megőrizzük, és nyilvánvalóan azon vagyunk, illetve az a szándékunk, az a reményünk, hogy a jövőben is majd lesznek olyanok, akik akár Kós Károlyból vagy minden olyan mesternek az életművéből példát meríthetnek, akik a vitában is előkerültek, vagy a magyar történelem folyamán nagyot tudtak alkotni.

Azt gondolom, hogy ez az emléknap ehhez is hozzá tud minket vinni, el tud minket ezen az úton indítani, és ehhez kérem a tisztelt képviselőtársaim támogatását a szavazás során is. Köszönöm a lehetőséget, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage