DR. FÓNAGY JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót és a lehetőséget, elnök asszony. Csak nagyon röviden szólnék. Először is, szeretném megköszönni a gyakorlatilag a parlamenti topográfia minden pontjáról elhangzott támogatásokat, amely magát az alapvető javaslatot támogatja. Azt, hogy az oldalaktól függően a téma kapcsán észrevételek, vélemények hangzanak el, a magam részéről természetesnek és a parlamenti demokrácia nyilvánvaló megnyilvánulásának tartom.

Engedjék meg, hogy egy pillanatra kiesve a szerepemből, azt azért elmondjam, mert elhangzottak konkrét számok vagy konkrét vélemények, amit képviselő úr mondott a támogatási arányokról: a 2020. február és 2023 februárja között odaítélt mintegy 3600 milliárd forint beruházásösztönző és munkahelyvédelmi és -teremtő támogatás 77 százalékát a kkv-k kapták és csak 23 százalékát a nagyvállalatok. Tehát az, hogy a nagyvállalatok kapták a többet, mondjuk, ebben a kritikus helyzetben, ahol kifejezetten a korábbi évtizedben megszerzett pozíciót kellett tartani, én úgy gondolom, hogy ez nem teljesen helytálló. Arról nem is beszélve, hogy a nagyvállalatok támogatásakor az oda beszállító kis- és közepes vállalkozásokat is támogatjuk.

Ezzel együtt ismételten megköszönöm a javaslatomat támogató hozzászólásokat. Nagyon remélem, hogy ez a vélemény a szavazások során is meg fog nyilvánulni. Elnök asszony, köszönöm a lehetőséget.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage