ÁGH PÉTER építési és közlekedési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Ház! Szeretném megköszönni F. Kovács és Nacsa képviselő uraknak a támogató hozzászólását.

Én abban bízom, hogy Magyarországnak az a nemzetközi szerepvállalása, amely akár keleti, akár déli irányba tetten érhető, minél inkább eredményes lesz. Ha visszatekintünk az elmúlt évek eseményeire, akkor azt láthatjuk, hogy valóban nagyon komoly hozadékai voltak ennek a politikának, akár keleti, akár déli irányba is. Nyilvánvalóan a ruandai megállapodás is ezt a célt szolgálja. Ahogy a két képviselő úr is rámutatott arra, egyre inkább komoly magyar-ruandai kapcsolatok, gazdasági kapcsolatok kezdenek kialakulni, amelynek az egyik példája a főváros szennyvíztisztító rendszerének a modernizálása. De emellett utalhatunk banki vagy mezőgazdasági szerepvállalásra is. Természetesen mindemellett ki kell emelni a magyar ösztöndíjprogram népszerűségét, amely a helyi fiatalok számára biztosít magyarországi tanulást.

Azt gondolom, hogy mindezek tehát komoly eredményeket jelentő lépések voltak az elmúlt időszakban, de természetesen ezen az úton tovább kell haladni, és ennek a megállapodásnak a kihirdetése ebbe az irányba vezethet minket.

Én köszönöm szépen a frakciók támogatását, és arra kérem a tisztelt Házat, hogy a végszavazáson is mindenki álljon ezen javaslat mellé. Köszönöm a szót. (Nacsa Lőrinc tapsol.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage