VARGHA TAMÁS honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm szépen a ma is elhangzott támogató hozzászólásokat, különösen Kósa Lajos elnök úrnak, aki kiválóan és részletesen összefoglalta, hogy mi ennek a missziónak a feladata, milyen kihívásokkal néz szembe Európa ebben a tőlünk távol eső térségben. S miniszter úr nevében is szeretném megerősíteni, hogy a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság zárt ülésén állunk rendelkezésre. Ez egyben válasz Novák Előd képviselőtársamnak is.

Azt gondolom, egyetértenek velünk abban, hogy nemzetbiztonsági kérdés az, hogy ennek a missziónak és bármely missziónak a részleteiről, költségeiről az illetékes bizottságok zárt ülésein számoljon be a Honvédelmi Minisztérium, mint ahogy azt a honvédelemről szóló törvény előírja, hogy a külügyekkel, a honvédelemmel és a nemzet biztonságával foglalkozó bizottságok előtt rendszeresen beszámolunk a misszióban végzett munkáról és annak részleteiről. Tehát állunk rendelkezésre a Honvédelmi és Rendészeti Bizottságban is.

Köszönöm szépen a lehetőséget, és kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy támogassák kérésünket a szavazás során. Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage