ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Köszönöm szépen, elnök úr. Ezt a kérdést hamarosan részleteiben is módunk lesz megvitatni, tekintettel arra, hogy a kormány beterjeszti az új idegenrendészeti törvényt a tisztelt Ház elé, és annak keretében a Magyarországon való tartózkodás összes jogcímét át fogjuk tekinteni. Szívesen várjuk, látjuk a képviselő asszony indítványait is.

Kiindulópontként annyit tudok mondani önnek, hogy Magyarország továbbra is a magyaroké, vendégmunkásokat Magyarországra csak a legszigorúbb szabályok mellett lehet behozni. Az első számú szabály az, hogy csak azokra az álláshelyekre lehet behozni, amelyeket magyarok nem töltenek be. Minden egyes álláshely esetében először meg kell vizsgálni, hogy vane magyar munkavállaló, ha van, őt kell alkalmazni. Ha nincs, akkor lehet vendégmunkásban gondolkodni.

Úgyhogy a magyar kormány továbbra is kitart amellett, hogy Magyarország a magyaroké, a munkahelyek a magyarokat illetik meg, ennek megfelelően Magyarországon ma annyian dolgoznak, annyi magyar ember dolgozik, mint korábban Magyarország történetében még sohasem. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage