CSÁK JÁNOS kultúráért és innovációért felelős miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Én nem azért vagyok miniszter, hogy könyvet írjanak rólam. Én egyszerűen úgy, ahogy klasszikusan hívják a minisztert, én itt egy szolga vagyok, az önök és a nép szolgája (Közbeszólás az ellenzéki sorokból: A Fideszé!), aki végrehajtom az önök által hozott törvényeket.

L. Simon László, ahogy mondta, írt önről egy könyvet. Azt az utolsó mondatot kicsit lazán idézte. Én azt mondtam abban a mondatban, hogy a pályája elismerésre méltó, mint lebegő értelmiségi, mint borász (Derültség az ellenzéki sorokban.), mint népfőiskola-vezető, mint tévésztár (Derültség és közbeszólások az ellenzéki sorokban.), de sajnálatos módon vezetőnek alkalmatlan. Aki nem tudja betartatni a törvényeket, az alkalmatlan erre. (Dr. Brenner Koloman: Tisztelt elnök úr, minisztercserét javasolnék!)

Egyébként pedig (Közbeszólások az ellenzéki sorokból.  Az elnök csenget.) a szabadsággal teljesen egyetértek. Ez a kormány a szabadság kormánya, mégpedig az egyéni szabadság és az alkotmányos szabadság védelmezője (Közbeszólások az ellenzéki sorokból.  Dr. Brenner Koloman: Elnök úr, vegye el a szót a miniszter úrtól, mert ez már…  Az elnök csenget.), ezért dolgozunk. Nagyon szívesen beszélgetek tovább miniszter úrral majd a folyosón. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti sorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage