TORDAI BENCE (Párbeszéd): Köszönöm a szót, elnök úr. Miniszterelnök Úr! Önök szeptemberben beruházási célterületté nyilvánítottak Soroksár környékén 580 hektárt. Hogy jól értsék, ez kb. 812 focipálya területe. Az az első kérdésem, hogy ha Magyarország klímabajnok, akkor helyénvalónak tartjae, hogy 580 hektárnyi termőföldet, erdőt, természetvédelmi területet lebetonoznak és tönkretesznek.

A második kérdésem, hogy miután kiderült, hogy az ön veje, Tiborcz István 2022 augusztusában bevásárolta magát, gyakorlatilag felvásárolta ezt a területet, majd az önök kormánya ezek után minősítette át beruházási célterületté, láte erkölcsi vagy büntetőjogi problémát ebben az eseménysorozatban.

Ugye, tudjuk, hogy ön üzleti ügyekkel nem foglalkozik, de azért Sencsenben mégiscsak a BYD cég vezetőivel tárgyalt.

(17.20)

És erre vonatkozik a harmadik kérdésem, hogy meg tudjae erősíteni, hogy a kínai BYD érkezik oda, erre a területre egy autógyárral, hozzá esetleg akkumulátorgyárral, vagy amit még ilyenkor oda szoktak telepíteni.

A negyedik kérdésem pedig, hogy mit üzenne a dél-budapesti agglomeráció lakóinak, az M0-s környékén élőknek, akik már most sem tudnak közlekedni (Balla György: Cseréljenek főpolgármestert!), és akik számára ez az 580 hektárnyi gigaberuházás napi 6-8 ezer kamionnyi pluszforgalmat fog generálni, és teljesen tönkreteszi az életlehetőségeiket.

Négy konkrét kérdés, szeretném, ha négy nagyon konkrét választ kapnánk rá. Köszönöm szépen. (Taps a Párbeszéd soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage