TORDAI BENCE (Párbeszéd): Miniszterelnök úr, ez elég kiábrándító volt. Nem azt mondtam, hogy állami beruházás fog ott történni, azt mondtam, hogy az állam, illetve a kormány beruházási célterületté nyilvánította ezt a területet, tehát valaki, magánbefektetők oda beruházásokat fognak hozni, és ez az önök feltett szándéka.

Az, hogy a kormány üzleti ügyekkel nem foglalkozik, ez nagyon vicces, mert van külön külgazdasági miniszter, aki mást sem csinál, mint üzleti ügyekkel foglalkozik, és beruházókat próbál hozni Magyarországra, ha akarjuk, ha nem, és mondom, ön is Sencsenben a BYD vezetőivel tárgyalt. Akkor miről tárgyaltak, az időjárásról? Tényleg jó lenne, ha beszámolna Magyarország választóinak arról, hogy milyen ügyekben jár el külföldi befektetőkkel tárgyalva, ha nem üzleti ügyekben. És azt is jó lenne tudni, hogy akkor a saját családja gazdagodása a cél, a szempont, vagy esetleg vannak ezen túlmutató érdekek is.

Továbbra is várnám a választ arra, hogy akkor mit üzen a dél-pesti agglomeráció lakóinak, akik baromira nem szeretnék azt a 600 hektárnyi beruházást ott a környékükön (Zaj a kormánypártok soraiban.), se Soroksáron, se Gyálon, se a környékén. (Nacsa Lőrinc: Még Szabó Rebeka sem tapsolt.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage