TOROCZKAI LÁSZLÓ (Mi Hazánk): Köszönöm a szót, elnök úr. Miniszterelnök úr, ön, illetve önök, úgy tűnik, hogy teljesen feladták azt a háborúellenes, békepárti és szavakban legalábbis magyar érdekek melletti politizálást, amit az ukrajnai háború kapcsán képviseltek, hiszen az izraeli-gázai háború kapcsán önök egyértelműen a háború és Izrael oldalára álltak, tették ezt ráadásul olyan kritikátlanul és olyan szolgai módon, ami példátlan az egész világon.

Tehát az, hogy itt, Magyarországon az Országgyűlés elfogad egy olyan politikai nyilatkozatot ebben a kérdésben, amellyel kapcsolatban kizárólag az egyik felet, az izraeli nagykövetet hívják meg, és ezzel egy időben, ami még ennél is súlyosabb, a Külügyi Bizottság meghallgatására kizárólag az izraeli nagykövetet hívják meg, hogy egyoldalúan elmondja az ő álláspontjukat, és még ez sem elég önöknek, még ráadásul felajánlják azt, hogy Izrael a hátralévő Európa-bajnoki futballmérkőzéseit is Magyarországon játssza le, ez, még egyszer mondom, példátlan.

Tehát önök egyedül maradtak az ENSZ-ben is az Amerikai Egyesült Államokkal és Izraellel (Dr. Rétvári Bence: Így maradtunk egyedül!) akkor, amikor elutasították azt az ENSZ-határozatot, ami humanitárius tűzszünetet sürgetett. Önök ezzel akár a terrorizmus célpontjává tehetik Magyarországot. Önök ráadásul Magyarország gazdasági érdekei ellen cselekszenek, hiszen látható, hogy nem a világ felével, a világ háromnegyedével szemben állnak ebben a kérdésben. Ez nem lehet Magyarország érdeke.

Nagyon érdekes, hogy ebben a kérdésben ráadásul kialakult megint a nagykoalíció, hiszen önök egyetértenek, a Fidesz, a DK, a Jobbik és minden párt, egyedül a Mi Hazánk Mozgalom az, amely kimondja, hogy a terrorizmus minden fajtáját elutasítjuk, tehát azt is, amikor izraeli civileket mészároltak le, izraeli civileket túszul ejtettek, ugyanúgy, mint ahogy elutasítjuk azt is, amikor most gázai civileket mészárolnak.

Miniszterelnök Úr! Az ENSZ főképviselője szerint legalább háromezer gyermeket lemészároltak Gázában, és önök némák. Hogyan tud így tükörbe nézni, miniszterelnök úr? (Taps a Mi Hazánk soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage