CSÁRDI ANTAL (LMP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Akkor ezt kellett volna beleírni a kormányrendeletbe. De nem ezt írták bele a kormányrendeletbe. Azt írták bele a kormányrendeletbe, hogy gyakorlatilag minden szennyező fél mentesítést kaphat abban az esetben, hogyha ezt a bizonyos környezetvédelmi hatósági szerződést megköti a magyar kormánnyal.

Ennél sokkal nagyobb a probléma, mert ha és amennyiben, és egyébként, mint ahogy a kormányrendelet így szól, nem csak a Dunaferre vonatkozik, akkor, azt gondolom, igenis látni kell azt, hogy  szeretném egészen pontosan idézni  ha és amennyiben a világ második legnagyobb akkumulátorgyártó nagyhatalma leszünk, akkor gyakorlatilag itt hulladék, hulladéktonnák, tehát százezer-millió tonnányi hulladék fog keletkezni. (Moraj és derültség a kormánypártok soraiban.)

Az a félemünk, hogy ennek a hulladéknak a megjelenése súlyosan fogja károsítani mind az ivóvízbázisunkat, mind a termőföldjeinket, és ma a hatósági működés egyáltalán (Az elnök csenget.) nem olyan szigorú, hogy ez egyébként elrettentené a cégeket a jogszabályoknak a megsértésétől. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az LMP és a Párbeszéd soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage