DR. JUHÁSZ HAJNALKA (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! A magyar kormány 2015-ben világosan kimondta, hogy összefüggés van a migráció, a bűncselekmények és a terrorizmus között. Tűpontos megoldásként jogi, fizikai és katonai határzárt valósítottunk meg, és amíg a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy ne engedjük be a terroristákat Európába, addig az ellenzék európai parlamenti képviselői, Dobrev Klára, Cseh Katalin, Donáth Anna és Gyöngyösi Márton megszavazzák a migrációs paktumot.

Látjuk, hogy a terrorizmus, az erőszakos és fegyveres cselekmények egyre jobban és egyre több helyen jelennek meg az Európai Unióban; Párizs, Brüsszel. De a legfontosabb üzenet, amiért mindannyian dolgozunk itt a kormányoldalon, hogy a magyar emberek számára a biztonság továbbra is természetes maradjon. Ez az egyik legfontosabb üzenet, mert számos nyugat-európai országban már a félelem vált természetessé.

A migrációs paktum utolsó kiegészítő részére, a krízisrendeletre valóban 13 percet adtak. És ők oktatnak ki minket a jogállamiságról? Ők oktatnak ki minket a jogállamiságról. Ugyanez a hozzáállás, ugyanez a mechanizmus várható a migrációs paktum további tárgyalása vonatkozásában, hiszen ki akarják kezdeni a konszenzust és ránk akarják erőltetni a szétosztást, amelyről egyébként a Bizottság még maga is beismerte 2016-ban, hogy 2 százalékos sikere volt a szétosztás vonatkozásában. Az embercsempészet virágzik, és most mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a terrorszervezetek a saját képzett embereiket betegyék a migránsok közé.

Nehéz a helyzet, de, miniszter úr, hadd kérdezzem meg, hogyan tud fellépni hazánk, hogy meg tudja akadályozni a migrációs paktum áterőltetését. Köszönöm a megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage