HEGEDÜS ANDREA (DK): Nem, nem fogadom el a választ, és szerintem amiket én elmondtam, tisztelt miniszter úr, ez a Fidesz kormányzásának a sara. És én úgy gondolom, hogyha már az autópályát említette, az autópályát a Gyurcsány-kormány kezdte el megépíteni egészen Miskolcig (Közbeszólások a kormánypártok soraiból.  Lázár János tapsolva: Így van! Ezt is mondtam. Ezt is mondtam!), és utána folytatták önök. Tehát ez egy kettős beruházás, az tény, valóban egy tapsot érdemel.

Lehet, hogy önnek, valamint a Fidesz miskolci embereinek van idejük tovább ígérgetni a következő választásokig, de Miskolcnak már nincs ideje. Nem túlzok, lépni kell, mert tönkre fog menni Miskolc vízhálózata, közlekedése, turizmusa, és élhetetlenné válnak a lakótelepei. Én tehát úgy gondolom, hogy elég abból, hogy itt a pénzt és az adóbevételeket elvonják.

A Demokratikus Koalíció miskolci polgármesterjelöltjeként azonban (Lázár János: Ó, ó!) magam mögött tudhatom Dobrev Klára árnyékkormányának támogatását (Közbeszólások a kormánypártok soraiban.), amely szociáldemokrata fordulatra készül (Az elnök csenget.) a kormányváltás után. Miskolc meg fogja kapni a közszolgáltatásokhoz szükséges állami és uniós forrásokat, és a Panelprogram Plusz keretében pedig városom több ezer panellakását (Az elnök csenget.) fogjuk leszigetelni, hogy csökkentsük a lakók rezsiszámláit. (Lázár János: Hajrá!)

Miskolcnak joggal járnak ezek a fejlesztések, a miskolciak jogosan követelik azt, ami nekik jár. Önök cserben hagyták a városunkat, de mi újra a megfelelő helyre fogjuk tenni a várost. (Lázár János: Hajrá! Hajrá!) Úgy legyen! (Taps a DK soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage