DUDÁS RÓBERT (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Önök ez év nyaráig, nyár végéig 1634 embercsempészt engedtek ki a börtönből. Tették mindezt úgy, hogy egy veszélyhelyzeti felhatalmazásnak köszönhetően, megkerülve minden olyan személyt és egyébként testületet, aki esetleg ebben döntést hozhatott volna vagy kellett volna hogy hozzon, mindenkit megkerülve a kormány meghozta ezt a döntést, és kiengedett rengeteg embercsempészt, akik azóta egyébként, köszönik szépen, élik életüket, és szervezik továbbra is a migrációt.

Államtitkár Úr! A börtönbüntetés célja az, hogy az elkövetett megfizessen a bűnéért, ráadásul megakadályozza a börtönbüntetés azt, hogy további károkat, bűncselekményeket kövessen el a társadalom kárára; és nem utolsósorban, hogy egyébként visszatartó erővel is bírjon.

Önök szélnek eresztettek 1634 olyan személyt, akiknek köszönhetően jelen állás szerint is egyre nagyobb a nyomás a déli határon. Azt mondják önök, hogy fölállították a határvadász szakaszt  a határvadászokat fölállították a határon , minden tisztelet az övék, minden tisztelet az ő munkájukért, de azért a számok makacs dolgok.

És akkor most nézzük az egy hónappal ezelőtti, tehát az októberi adatokat! 1142 határvadász van jelenleg  illetve volt a múlt hónapban  szerződéses jogviszonyban. 1142 határvadász és 1634 embercsempész, akik mögé még tömegek csoportosulnak, hiszen az a dolguk, ők ebből élnek, hogy szervezik a migrációt, és hozzáteszem, legfőképp az embercsempészek azok a határvadászok elmondása és az ott szolgálatot teljesítők elmondása alapján, akik szervezik a migráció mellett még a támadásokat is a kerítés ellen.

Azt mondják önök, hogy majd a rendőrség, a honvédség és valami eszement okból kifolyólag azt is kitalálták, hogy a polgárőrség vegyen részt a határaink védelmében. A rendőröknek más a dolguk, ne vegyük el őket a közterekről és más feladatoktól, a honvédeknek más a dolguk, a polgárőröknek meg abszolúte más a dolguk, főleg zömében kistelepüléseken; önként és társadalmi munkát ellátó, önként szerveződő egyesületként ne menjenek már le, nem az ő feladatuk, és nem az ő kompetenciájuk. Nem ez a megoldás. Hanem az a megoldás, hogy vissza kellene állítani azt a határőrséget, amit az önök szavazatával szüntettek meg tizenöt évvel ezelőtt, és az embercsempészeket pedig nem szabad kiengedni a börtönből. Ezek az emberek bűnösek, bűnt követtek el, jogerős büntetésüket töltötték.

Államtitkár Úr! Mikor fogják eltörölni ezt a törvényt, ezt a kormányrendeletet vagy nevezzük bárhogy, hogy az embercsempészek, a bűnözők idejekorán tudjanak a börtönből szabadulni. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage