VARGA ZOLTÁN (DK): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Apáti Képviselő Úr! Az a helyzet, nem nagyon szoktam virtigli nácik provokációjára válaszolni. Talán csak annyit, hogy bolond lukból bolond szél fúj, de azért, tudja, ott a baj, én értem, hogy önnek mi a problémája, az a gondja, hogy Debrecent ön térkép alapján se nagyon találja meg. Én már akkor Kósa Lajossal szemben ültem a debreceni közgyűlésben, amikor maga még próbálta a Mein Kampfot memorizálni. Így aztán én megértem, hogy ez önnek fáj, de ez egy ilyen világ. De ezt hagyjuk is, ez legyen a maga baja!

Visszatérve arra, amiről itt beszéltünk, ugye, sok szó esett az önkormányzatiságról. Én látom azt, hogy kormánypárti képviselők és a kormány is próbálja rátolni az önkormányzatokra azt, hogy majd ők fogják ezt az egészet menedzselni. Na de hát, tisztelt kormánypárti képviselők, tisztelt miniszter úr, ott a gond valójában az ellenőrzésekkel és minden mással is, hogy önök gyakorlatilag legyalulták a magyar önkormányzatiságot. Hát, nem létezik magyar önkormányzatiság. Nem tudom, tisztában vannake vele, de szerintem, ha őszintén egyszer el tudnának beszélgetni négyszemközt Debrecen város polgármesterével, akkor nagy valószínűség szerint azt hallanák tőle, hogy a háta közepére kívánja például a zöldmezős beruházásban meg rájuk vagy ránk erőltetett kínai akkumulátorgyárat. Merthogy ő több közgyűlésen kijelentette még, nem is olyan régen, talán egy évvel, másfél évvel ezelőtt, hogy az utolsó nagy projektje az ő érájának és a debreceni önkormányzatnak nem lesz más, mint a BMW beruházása. Ahhoz képest rá két hónapra kiderült, hogy ja, és a nyakába sózták amúgy ezt az úgynevezett zöldmezős beruházást, miközben miniszter úr arról beszél joggal, hogy a barnamezős beruházásokat kell itt erőltetni. Na de hát erről szó sincs, ez az egész mese, ez porhintés. Tehát nem ebbe az irányba mennek a dolgok.

Ezek után nagyon nehéz azt mondani, hogy az előttünk fekvő 250 oldal amúgy az őszinteséget tükrözi, mert erről szó sincs. Köszönöm szépen. (Barkóczi Balázs tapsol.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage