DR. PANYI MIKLÓS, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Egyetértünk, Budapest az egész világon élő magyarság, mind a 15 millió magyar honfitársunk fővárosa, Budapest ügye nemzeti ügy, és egyetértünk abban is, hogy  ahogy látjuk  tovább folytatódik Karácsony Gergely ámokfutása.

Sajnálatos azt látni, hogy amióta 2019-ben Karácsony Gergely és a mögötte álló baloldali koalíció átvette a város vezetését, Budapest évről évre egyre rosszabb állapotban van. Budapest közlekedését a város vezetése az átgondolatlan biciklis felfestésekkel és útlezárásokkal káoszba züllesztette. A város közterei leromlottak, egyre szemetesebbek. A közszolgáltatások színvonala zuhan, a közlekedési jegyek árai drágulnak, mindeközben pedig a fejlesztések leálltak. De Karácsony Gergely és a mögötte álló baloldal nemcsak a budapestiek hétköznapjait nehezítette meg, a várost is csődbe vitte, ugyanúgy, ahogyan a Gyurcsány vezette baloldal csődbe vitte Magyarországot 2010 előtt.

Pedig Karácsony Gergely egy gazdaságilag stabil és ellenálló várost vett át. Miközben a város adóbevételei dinamikusan nőttek és nőnek, addig a több mint 200 milliárd forintnyi, Tarlós István városvezetése alatt felhalmozott tartalékot a baloldal felélte. Mára elfogyott a pénz, Karácsony Gergely csődöt hirdetett. Jól ismert baloldali recept ez: leüríteni a kasszát, kitömni a haverokat több millió forintos tanácsadói szerződésekkel és prémiumokkal, tönkretenni a jól működő közszolgáltatásokat, eladósítani a várost, aztán csődöt jelenteni, majd másokra mutogatni, ugyanúgy, ahogyan azt Gyurcsány Ferenc tette.

A nemrég kirobbant súlyos és védhetetlen kampányfinanszírozási botrány pedig rávilágít arra, hogy Karácsony Gergely nemcsak alkalmatlan Budapest vezetésére, hanem méltatlan is. Érdemes felidéznünk: Karácsony Gergely hónapokon keresztül azzal a mesével jött, hogy kampánya során félmilliárd forintnak megfelelő euró és forint gyűlt össze adománygyűjtő ládikókban. Azóta kiderült, hogy a több százezer eurót kötegelve, egymás utáni sorszámmal rendelkező bankjegyekkel adták le. A mese megbukott, büntetőeljárás van folyamatban. Valódi magyarázatot várunk a főpolgármester úrtól, hogy honnan származnak ezek a kötegelt bankjegyek. Természetesen választ nem kapunk, Karácsony Gergely pedig menekül a sajtó elől  ez szégyenletes.

Valódi magyarázat híján pedig nem tudunk másra gondolni, csak hogy Karácsony Gergely kampánypénze is külföldi finanszírozóktól érkezett, ugyanúgy, ahogyan a baloldal esetében. Ezeknek a finanszírozóknak pedig nyilvánvaló elvárásai vannak. Ne legyenek illúzióink, ha 2022-ben a baloldal nyerte volna a választásokat, akkor ezek a külföldi finanszírozók benyújtották volna a számlát, ennek az ára pedig nem más lett volna, mint az ország háborúba sodródása, a genderpropaganda kiterjesztése, a határvédelmi rendszer leépítése, az illegális migránsok beengedése, a migránskvóták és a migránsgettók megvalósítása. Ezúton is szeretném megerősíteni: a nemzeti kormány nem fogja engedni, hogy idegen érdekcsoportok beavatkozzanak Magyarország életébe, meg fogjuk védeni Magyarország szuverenitását.

Tisztelt Képviselő Asszony! Mindezen tények és előzmények fényében hogyan is lehetnénk meglepődve az ön által felhozott konkrét ügyön? Ahogyan említette, Karácsony Gergelynek és csapatának alkalmatlansága miatt Budapest 2,7 milliárd forintnyi európai uniós fejlesztési támogatástól esett el, olyan támogatástól, amit a budapesti polgárok életének javítására lehetett volna fordítani, konkrét esetben egy igen fontos kerékpárút fejlesztésére. Karácsony Gergely alkalmatlansága miatt azonban négyéves előkészítési és tervezési munka, több tízezer munkaóra veszett kárba, a százezer ember életminőségét, rekreációs lehetőségeit javító projekt pedig ellehetetlenült. A látszólag zöldpolgármester megint tönkretett valamit, most éppen egy zöldprojektet.

Ha azt gondolnánk, hogy mindezeken túl nem lehet szintet lépni, ahogyan a képviselő asszony említette, most pedig a város csődbe vitele után Karácsony Gergely a Budapest környékén élőket kívánja sarcolni, és zsarolja őket a vízellátásuk ellehetetlenítésével. Ez ellen a kormány fel fog lépni. Köszönöm szépen a szót. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage