NAGY BÁLINT építési és közlekedési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Hadd kezdjem azzal, hogy az ellenzékkel nagyon nehéz vitákat folytatni, mert szóban mindig azt halljuk tőlük, hogy mennyire fontos a környezetvédelem, a klímavédelem, a nagyobb városainkon belüli mobilitás segítése a lakók szempontjából, amikor azonban tettekről van szó, és konkrét intézkedéseket kellene támogatni, akkor azt látjuk, hogy ezt rendre nem teszik meg.

Néhány felvetésre hadd válaszoljak, habár Nacsa képviselő úr, azt gondolom, elég kimerítő választ adott valamennyire, de azért egy-kettőre én is hadd erősítsek rá!

Gurmai képviselő asszonynak. Tisztelt Képviselő Asszony! A határidők módosításával kapcsolatban valamennyi módosítási javaslat az elmúlt hosszú évek gyakorlatának megfelelő, és ezek a módosítások semmiféle negatív hatással nincsenek az ügyfelekre, illetve az azokat alkalmazókra.

A carsharinggel kapcsolatban az a véleményem, hogy ez kifejezetten hasznos, előnyös, és elsősorban a nagyobb városainkban, leginkább a Budapesten élő és az agglomerációban élő, ezt használó helyi lakóknak nyújtja a lehető legnagyobb segítséget, hiszen ahogy erről a felszólalásom elején is beszéltem, egy carsharinges autó körülbelül 12-16 személygépkocsit tud kiváltani. Tehát ha figyelembe vesszük ennek mind a közlekedésre, a parkolásra, a környezetvédelemre, az utaink zsúfoltságára, akár a főváros, belváros útjainak a zsúfoltságára való jótékony hatását, akkor, azt gondolom, ez nemcsak hogy zöld, hanem elsődlegesen a helyben lakó emberek érdekét szolgálja, és azok a kedvezmények, amelyeket a törvénytervezet javasol bevezetni, elsődlegesen a helyi lakók érdekeit tudják így közvetlenül szolgálni.

Szabadi képviselő úr felvetéseivel kapcsolatban két dolog jutott eszembe, képviselő úr: az egyik az, hogy a felvetéseinek a törvényhez kapcsolódó jelentős részére az elmúlt körülbelül 2-3 hétben vagy miniszter úr, vagy én már válaszoltam; a másik része meg nem tartozott a törvényhez.

Annyiban azért szeretném megnyugtatni képviselő urat, hogy természetesen Magyarországon bárhol, bárki is vezessen, az a magyar szabályokat be kell hogy tartsa. Szeretném megnyugtatni afelől is, hogy minden olyan mérőeszköz, amelyet Magyarországon hatóság használ, központilag minősített mérőeszköz, úgyhogy azt gondolom, hogy azok pontosságát nem kellene hogy megkérdőjelezzük. Köszönöm szépen a szót, tisztelt elnök asszony. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage