DR. RÉPÁSSY RÓBERT igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak! Elnézést kérek, ha nem tudok mindenre válaszolni. Az Igazságügyi Minisztérium államtitkáraként nem szeretnék az agrárgazdasági vitába belebonyolódni egyrészt, másrészt meg a rám vonatkozó összeférhetetlenségi szabályok miatt én nem gazdálkodom, ezért én nem tudok személyes tapasztalatokról sem beszámolni.

Viszont köszönöm a támogató hozzászólásaikat. Úgy vettem ki a szavaikból, hogy alapvetően jó iránynak, jó lépéseknek tartják ezeket a bürokráciacsökkentő módosításokat, és külön köszönöm, ha jól emlékszem, Bencze János képviselő úr fogalmazta meg, hogy ő konzultált az érintettekkel, és az érintettek üdvözlik ezeket a javaslatokat. Szerintem ez egy nagyon értékes hozzászólás volt ebben a vitában, hiszen azt mutatja, hogy ha közelebb megyünk azokhoz, akiknek a tevékenységéről itt mi törvényeket alkotunk, akkor lehet, hogy találunk támogatókat is ehhez a törvényhez.

Tehát arra kérem önöket, hogy mint a korábbi javaslatoknál is, az ilyen bürokráciacsökkentő javaslatoknál a célt tekintsék szem előtt, azt, hogy a gazdálkodók és a hatóságok munkája könnyebbé válik ennek a javaslatnak az elfogadásával, és a közöttünk lévő viták ne akadályozzák meg azt, hogy segítsünk azoknak az agrárvállalkozóknak, agrárgazdálkodóknak, akiknek az érdekében a kormány benyújtotta ezt a törvényjavaslatot. Kérem, segítsenek, szavazzák meg ezt a törvényt. Köszönöm, elnök úr, a szót. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage