NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Elnök úr egy percet megspórolt a kettőből a Duna vízhozamának kijavítása érdekében. Képviselő úr duplányit tévedett, tehát szerintem ez egy súlyos tévedés.

Varga képviselő úrra akartam reagálni természetesen, bár Varga képviselő úrral vitatkozni olyan, mint egy galambbal sakkozni, hiszen rászáll a pályára, és feldönti a bábukat, tehát sakkozni nehezebb vele. De mégiscsak, képviselő úr, Gyurcsány Ferenc idejében készült egy titkos előterjesztés a Vagyonkezelő részéről, és titkos egyeztetések voltak. Aztán nyilvánosságra került, hogy Dunától keletre, Dunától nyugatra az egész víziközműrendszert külföldi kézbe akarták privatizálni, francia és német érdekeltségekbe önök oda akarták adni.

Most itt arról szól a vita az önök értelmezésében  bár szerintem nem ez szerepel az előterjesztésben , hogy állami vagy önkormányzati. Ami mind az állami nagy rendszer kezében, magyar tulajdonban marad, állami vagy önkormányzati kézben, az mind magyar. Önök külföldre akarták kiszervezni! Képviselő úr, akkor hol volt ön debreceni képviselőként, föltéve a kezét, hogy tiltakozzon ez ellen?! Titkos előterjesztést és paktumot készítettek, hogy az egész víziközmű-hálózatot külföldre szervezzék ki a külföldi barátaikhoz, tisztelt képviselő úr! Mi a véleménye erről? Mert akkor, abban az időben nem lehetett olvasni véleményt, mert ön szerint ez a helyes. Hát, azért nem támogatja a képviselő úr ezt az előterjesztést, mert ön továbbra is külföldre szeretné ezeket kiszervezni, ahogy ezt tették 2008-2009-ben.

Képviselő Urak! Önök mind támogatják Karácsony Gergelyt, aki most akarja elképesztő módon megemelni a vízdíjat Budapesten. Miért nem mennek oda hozzá, és mondják, hogy ez nem helyes? Miért nem mondják Karácsony Gergelynek, hogy nem így kéne sarcolni a budapestieket, meg nem így kéne zsarolni a budapestieket? Gyurcsány Ferenc ötlete alapján Karácsony Gergely végrehajtja a vízdíjemelést Budapesten. Szerintem ez botrányos, tisztelt képviselőtársaim.

Keresztes képviselő úr pedig az európai tapasztalataira szokott hivatkozni. Hát, önök egy pártcsaládban ülnek azokkal a Zöldekkel, akik Németországban környezetvédelmi bajnokként üdvözölték az akkumulátorgyárakat, amelyek ráadásul 70-80 százalékban szürkevizet használnak, tisztelt képviselő úr! Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage