BEDŐ DÁVID (Momentum): Köszönöm szépen. Nagyon-nagyon szeretem, amikor Nacsa Lőrinc a Gyurcsány-kormánnyal példálózik az én irányomban. Amikor Gyurcsány Ferenc lemondott, én 16 éves voltam, éppen elvégeztem a 10. osztályt a gimnáziumban. Bár akkor is érdekelt már a közélet és a politika, de valójában nem foglalkoztam a Gyurcsány Ferenc által vezetett kormánynak az adópolitikájával. Szóval, kérem szépen, ezt vegye majd figyelembe legközelebb, amikor Gyurcsánnyal példálózik itt a parlamentben akár felém, akár a Momentum többi képviselőjének.

Nem teljesen értem, amikor azt mondja, hogy miért vezetne bércsökkenéshez vagy a piacon…  feketepiachoz a mi javaslatunk, hiszen mi azt javasoltuk, hogy akik jelenleg minimálbért keresnek ebben az országban, azok adójóváírás formájában legyenek adómentesek.

(11.10)

Ez nem vezet bércsökkenéshez, sőt, pont az ellentétéhez vezet, bérnövekedéshez vezet azoknál, akik a leginkább rászorulnak ebben az országban, akiknek igazán nehéz volt az elmúlt pár év a Covid alatt, utána pedig a megélhetési válság miatt, amit önök okoztak. Szintén nem értem, hogy a női higiéniás termékek, illetve a pelenkák áfájának az 5 százalékra csökkentése miért vezetne bércsökkenéshez. Kérem, hogy ezt fejtse ki, mert ez számomra érthetetlen. Köszönöm.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage