RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Két témát érintett, az egyik a migráció kérdése, a másik pedig a családtámogatások kérdése.

Nézzük a migráció kapcsán az önök pártelnökének a véleményét. (Z. Kárpát Dániel: Erről most pont nem beszéltem.) Azt mondta Gyöngyösi Márton, aki most is EP-képviselő, hogy segíteni kell a menekülteket, harcolni kell a populizmus ellen, és együtt kell működni az EU-val. Magyarul: mindenkit be kell fogadni, ki kell rekeszteni azokat a politikusokat, akik a migráció ellen beszélnek, és amit Brüsszel mond, ahogyan ő fütyül, úgy kell táncolni Budapesten. Ezt mondta az előző európai parlamenti választási kampányban az ön pártelnöke, aki az ön bizalmából is lehet a Jobbik elnöke továbbra is.

Azt mondta: továbbá nincs más megoldás, mint menedékjogot adni a Szíriából érkező bevándorlóknak. Magyarul: akik Szíriából jönnek, vagy akik azt mondták volna magukról, hogy Szíriából érkeznek, a Jobbik mindenkinek egy korlátlan letelepedési lehetőséget biztosított volna Magyarországon, és mindemellé még szociális támogatásokat is biztosított volna nekik. Sőt, továbbment Gyöngyösi Márton, mert amikor arról volt szó, hogy ez a támogató álláspontja magában foglalja a betelepítési kvótákat, erre egyértelmű igennel válaszolt. Magyarul: nemcsak azt fogadta volna el, hogy azokat, akik ideérkeznek, a magyar adófizetők tartsák el, hanem akiket más országból ideküldenek, mert más országban nem kellenek (Z. Kárpát Dániel: Most térjünk rá…), azokat is még Gyöngyösi Márton itt Magyarországon látta volna el lakással, havi szociális jövedelemmel és hasonlókkal. Sőt, úgy hergelte a Fidesz-KDNP ellen, azt mondta az ön pártelnöke, hogy ha Orbán Viktor és szövetségesei diadalmaskodnak pár hónap múlva  ez az akkori EP-választást jelenti , akkor drótakadályokkal szabdalt, egymás ellen ágáló közösségeknek az Európáját láthatjuk. Magyarul: a kerítés ellen is hergelt a Jobbik elnöke, az ellen a kerítés ellen, ami az elmúlt nyolc esztendőben már egymillió illegális határátlépési kísérletet akadályozott meg.

Tisztelt Képviselő Úr! Ebből is látszódik, hogy önök Brüsszelben mindent, mindent és mindent megszavaztak, ami a migráció melletti javaslat volt, a migrációs paktumtól kezdve a kvótákig, minden rendeletet, minden jogszabálytervezetet, amelyik kinyitotta volna a határokat, amely elősegíti a migrációt, amelyik az európai Willkommenskultur része, azt a Jobbik az elsőtől az utolsóig megszavazta, arra használta a mandátumát, amit a magyar emberektől kapott, hogy Brüsszelben egy szavazattal több legyen a migrációpárti javaslatok mellett. Ennyit a Jobbik és a migráció valós viszonyáról.

Ön migránsmunkásokat emleget, és nemcsak most, hanem ezt már lassan hónapok óta teszi itt a parlamentben, szeptember óta tették föl körülbelül ezt a lemezt, így próbál a Jobbik 5 százalék fölé kerekedni valahogyan, miközben lehet, hogy Gyurcsány Ferenc fojtó ölelésében már a léte is veszélyeztetett, hiszen ezzel az identitását is föladta.

Tisztelt Képviselő Úr! Ha ön körbenéz Nyugat-Európában, akkor a migránsok nem azért jönnek elsősorban, hogy munkát kapjanak, hanem hogy szociális segélyeket kapjanak; és azok az országok, amelyek azt gondolták, hogy majd migránsmunkások fognak a gyáraikban dolgozni, óriásit csalódtak, ezt ön is láthatja, mert ezek az emberek láthatólag nem is legálisan élnek, nem dolgoznak. Láttuk annak a merénylőnek is a példáját, aki tragikusan két svéd szurkolót megölt Brüsszelben, hogy 12 éve bujkált különböző országokban, valahogyan próbált túlélni, megélni, de nem a GDP növelése volt láthatólag a legfőbb célja, és utána pedig tragikus módon még meg is ölt két embert.

(13.50)

Tehát amikor önök migránsmunkásokról beszélnek, nem látjuk pontosan, hogy Európában hol látják, hogy a migránsok szorgos kezeikkel odaálltak volna bárhova, és dolgoztak volna olyan számban, olyan százalékban, mint amire ön is utalt, vagy ahogyan azt sokan szerették volna látni Nyugat-Európa liberális gondolkodói közül.

Önöknek lesz módjuk és lehetőségük a következő hetekben támogatni azt, hogy Magyarországon szigorúbb idegenrendészeti szabályok legyenek. A jelenlegi idegenrendészeti törvényünk egy 2015 előtti törvény, ennek egy szigorított változatát terjesztettük be az Országgyűlés elé, amely egyértelművé teszi  szemben az összes baloldali nyugat-európai állítással, amely azt mondja, hogy joga van bárkinek Európában tartózkodni, a világ bármely országából érkezzen , ebben rögzítjük, hogy nincs, nem alapjog a magyarországi tartózkodás bármilyen harmadik állambeli polgárnak. Korlátozzuk, hogy hányan jöhetnek be, milyen jogcímen jöhetnek be Magyarországra legálisan, és sokkal szigorúbbá tesszük azt is, ha valaki (Ander Balázs: Családtámogatásokról is valamit, légy szí’!) illegálisan tartózkodik Magyarországon vagy lejár a tartózkodási engedélye, mert akkor őt, minél gyorsabban, az ország területéről el is távolítjuk. (Z. Kárpát Dániel: Családi adókedvezmény!)

A magyar munkahelyek a magyar embereket illetik meg, és az nem lehet, tisztelt képviselő úr, hogy bármilyen külföldi magyarországi tartózkodásából egy magyar embernek hátránya legyen. Csak az elfogadható  mert hála istennek, Magyarországon foglalkoztatási rekordokat döntünk a válságok ellenére , hogy minden munkahely, minden munkabér a magyar embereket illeti meg. Csak és kizárólag akkor kerülhet szóba bárki más, ha magyar ember azt az álláshelyet nem tudja betölteni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage