NAGY BÁLINT építési és közlekedési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Három dologban is szeretném kijavítani.

Véletlenül sem merészkednék olyan területre, hogy a Momentum belső dolgaiba beleszóljak, de mégiscsak ki kell javítanom. Nemcsak az ön által említett településeken tartottak ilyen akciókat, hanem Keszthelyen is volt ilyen. Ezt azért tudom, mert számos keszthelyi lakos felháborodottan fordult hozzám, hogy kik azok az emberek, akik valótlan információkkal zaklatják őket az utcán és a buszmegállókban. Rájöttünk, hogy ezek a helyi momentumosok voltak. Nem tudom, milyen tapasztalatai voltak önnek a többi településen, de ha olyanok, mint Keszthelyen, akkor nagy tisztelettel a keszthelyi emberek nevében megkérném önöket, hogy ezt a fajta akcióikat ne folytassák, és ne zaklassák a helyben lakókat. Köszönöm szépen.

A másik, amire fel kell hívnom a figyelmét, mielőtt még a nagy ünneplés közepette meghátrálásról beszél, hogy érdemes tanulmányozni és érdemes elolvasni a házszabályzatot, ugyanis a házszabályzat egyértelműen meghatározza, hogy egy-egy törvényjavaslat elfogadásának mi a menetrendje. Eszerint haladunk, az ön által most is említett jogszabály június óta a Ház előtt van, az Országgyűlés foglalkozik vele, hamarosan döntés is születhet a kérdésben.

A harmadik téma, amelyre szeretném felhívni a figyelmét, szintén az olvasással kapcsolatos. Érdemes elolvasni magát azt a törvényjavaslatot is, amelyet kritizált az előbb, ugyanis ha megnézi, önök rendre nemzetközi példákra hivatkoznak, de éppen ebben az esetben  és ezt furcsának tartom  nem hozzák elő azokat a nemzetközi példákat, amelyek Európa számos országában a kastélyok és a műemlékek tekintetében jó gyakorlatként jöhetnek elő. Ha elolvasná ezt a jogszabálytervezetet, ebből is egyértelműen kiderül, hogy ennek a legfontosabb célja az, hogy ezeknek az épületeknek, ingatlanoknak az állagmegóvása, műemléki felújítása folytatódhasson, megtörténhessen, és mindez a köz javára valósuljon meg, és továbbra is ugyanúgy látogathatók maradjanak ezek az épületek, ellentétben azokkal a valótlan állításokkal, amelyekkel ezek szerint nemcsak Keszthelyen, hanem más településeken is riogatják az embereket. Köszönöm szépen a szót. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage