DR. DÁVID FERENC (DK): A választ nem fogadhatom el. És akkor itt egy utalás, bár nem kérdeztem rá a bérmegállapodásra. Arra kérem államtitkár urat, hogy a mai bérmegállapodást ne nevezze országos bérmegállapodásnak, hiszen nem volt konszenzus a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán. A legnagyobb magyar versenyszférás szakszervezet nem írta alá, innentől kezdve a kormány önhatalmúlag hirdeti ki a minimálbért, és nem a társadalmi párbeszéd alapján és ennek a tárgyalásnak az alapján.

Amit szeretnék még elmondani önnek  és ön sajnos nem beszélt Romániáról , hogy Romániát és Magyarországot egyaránt érinti a háború, mégis nálunk van a legnagyobb infláció és a legnagyobb rezsiemelés. Ráadásul a nagyvállalati adókat nem vetik ki Magyarországon, az európai nagyvállalatok itt garázdálkodhatnak minimális társaságiadó-fizetéssel.

Államtitkár úr nem beszélt arról, hogy Magyarországon 2010-ben 20 000 milliárd volt az államadósság, ma 53 000 milliárd forint. Eladósították az országot. (Az elnök a csengője megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) És még egy mondat: ön azt mondta, hogy az idei év az infláció letörésének az éve. Tavaly 14,5 százalék volt az éves átlagos infláció, idén 17,5 százalék. Ez a letörés? (Taps a DK soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage