DR. GURMAI ZITA (MSZP): Köszönöm szépen. Ahogy jeleztem, ez nem egy most elindult kérés, ez egy 30 éves probléma. Ezt Bencsik János képviselő úr is pontosan tudja, hiszen polgármestere volt ennek a településnek. Tehát én mindenféleképpen nagyon örülök. Azt sajnálom, hogy amikor én egyébként ezzel kapcsolatosan írásbeli kérdést tettem fel, akkor az államtitkára rendkívül szűkszavúan válaszolt, amivel túl sok információhoz nem lehetett jutni. Ez az egyik része a dolognak.

A másik, hogy az engedélyeztetési eljárás legalább egy év. Nézzük meg, három darab olyan cég van, aki egyébként liftet tud gyártani, ebből, azt hiszem, egy kapásból kiesett, tehát van legalább egy év. Tehát már az a bizonyos 2024. június, most mondom, még az ideiglenes esetében sem fog tudni megvalósulni, mert egyszerűen időben nem fog beleférni a dolog, legalábbis az én számításaim ezt mutatják.

Tehát én mindenféleképpen azt szeretném tisztelettel kérni, és szerintem közös érdeke a tatabányaiaknak, illetve nem csak a tatabányaiaknak, hiszen most volt ez az ominózus vágányzár, ahol bizony nagyon sokan megtapasztalták (Az elnök a csengője megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy milyen gyalogolni föl és lefele. Úgyhogy én mindenféleképpen akkor tudom jó szívvel ezt a dolgot támogatni, ha konkrétumokat kapok, hogy valóban mikor történik meg mindez, mert ha jól értelmeztem, már most is (Az elnök jelzi az időkeret leteltét.) csúszás van. Köszönöm szépen a türelmet, elnök úr.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage