LŐCSEI LAJOS (Momentum): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy ha valamire megvan a politikai akarat, akkor arra meglesz a pénz is. Elindult például a kibernyomozói hálózat. A miniszter úr elrendelte egy kibernyomozói hálózat felállítását csaknem 300 fővel. Az indokolás szerint a bűnözők egy része átköltözött az online platformokra, és idén már 8 milliárdos kárt okoztak az online csalók.

(Az elnöki széket Jakab István, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

A hálózat felállítása üdvözlendő, azonban számos vidéki településen  főleg Heves, Borsod, Nógrád és Baranya megyében  más típusú bűncselekmények is megkeserítik a lakosok életét. Ezeken a helyeken azt érzik, és érzem én is, hogy egyre élhetetlenebbek a hétköznapok. Minden napra jut egy betörés, lopás, csalás, minden utcasarkon van egy herbálárus, van, ahol kettő is. Burjánzanak a dizájnerdrogokkal kapcsolatos bűncselekmények. A helyzet súlyos, a herbállal fertőzött települések lakossága azonnali intézkedésekért kiált.

Államtitkár Úr! Az ígéretekkel nem megyünk semmire, ezért kérem, konkrét válaszokat adjon a következő kérdésekre. Mennyi emberi életet kell elveszítenünk, mennyi magyar családnak kell tönkremennie ahhoz, hogy a kibernyomozói hálózathoz hasonlóan létrehozzák a herbálellenes akciócsoportot? Mikor fog felállni országos és vármegyei szinten a herbálellenes akciócsoport? Mikor lesz biztosítva a 0-24 órás rendőri jelenlét a herbálterrorral érintett településeken? Köszönöm. (Szabó Rebeka tapsol.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage