SZABÓ REBEKA (Párbeszéd): Tisztelt Képviselőtársaim! Sajnos ezen a válaszon nincs mit elfogadni, tehát nagyon szórakoztató, ahogyan újra és újra elmondja ezt a mantrát, hogy nálunk a legszigorúbbak a környezetvédelmi szabályok (Rétvári Bence nevet.), de aztán szinte ön mond erre ellenpéldákat.

Ugye, Abasáron a Párbeszéd-Zöldeknek két önkormányzati képviselője, Gér Mihály és Ürmös István járt néhány nappal ezelőtt, és ott van lerakva 1700 tonna illegális akkuhulladék. Örülök, hogy ebből önök 136 tonnát már elszállítottak, de akkor nem tudom, hogy mi lesz a maradékkal, és egyáltalán miért kell, hogyan létezik, hogy ilyen mennyiségű illegális akkumulátorhulladék megjelenik ilyen kistelepüléseken, elhagyott laktanyákon, elhagyott raktárépületekben.

Tehát önök szerint ez a normál módja az akkumulátorhulladék kezelésének? Mi, zöldek számtalanszor elmondtuk már, hogy egyrészt ennyi akkugyár nem kell Magyarországra, és azt is elmondtuk, hogy szemmel láthatólag lehet, hogy bármennyire igyekeznek a hatóság munkatársai, nem elégséges a szabályozás ahhoz, hogy megakadályozzák, hogy a akkumulátorhulladék ilyen helyeken feltűnjön, és ott mérgezze az emberek és a környezet egészségét.

És itt vannak ezek a konkrét példák (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), legyenek szívesek akkor ezekkel tenni valamit! Köszönöm a figyelmet. (Taps a Párbeszéd padsoraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage