DR. HARANGOZÓ TAMÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Szekszárdon sokakban megbotránkozást és  őszinte leszek  sokakban félelmet keltett, amikor kiderült, hogy egy úgynevezett léleképítő rendezvénysorozat keretében Budaházy György, terrorista cselekményért jogerősen elítélt, egyébként felfüggesztett börtönbüntetését töltő és közügyektől eltiltott bűnöző Szekszárdon, a Garay János Gimnázium dísztermében fog előadást tartani. Néhány nappal később a tankerületi központ vezetője világossá tette, hogy ez nem történhet meg, és a szekszárdi Garay János Gimnázium dísztermében ilyen rendezvényre nem kerülhet sor.

(16.10)

Nem sokáig lehettek nyugodtak az emberek Szekszárdon, hiszen nem sokkal később kiderült a rendező honlapjáról, Facebook-oldaláról, hogy Szekszárd megyei jogú város önkormányzata Babits Mihály Kulturális Központjának ifjúsági közösségi terében fogják ezt a rendezvényt megtartani. Arról, hogy Babits Mihály mit gondolna ma arról, hogy egy ilyen ember Szekszárdon ilyen rendezvényen részt vehet, az egy dolog, de sokkal érdekesebb, hogy miután Szekszárdon fideszes polgármester már nincs, fideszes alpolgármester viszont van, az intézményvezető arra vár, hogy az ő fenntartója és Szekszárd megyei jogú városa is világossá tegye, hogy ebben az ügyben neki mit kell tennie.

Én azt kérdezem a miniszter úrtól, miután a fideszes alpolgármester nem volt hajlandó nyilatkozni, én úgy tudom, hogy nemsokára közgyűlés is lesz, hogy legyen kedves világosan mondani egy mondatot, hogy lehete ma Magyarországon egy terroristacselekményért elítélt bűnözőnek közintézményben bármilyen módon nyilvános rendezvényt tartani, egy olyan embernek, aki, még egyszer mondom, nemcsak megbotránkozást, hanem félelmet is kelt a jóérzésű emberek között. Kérem a miniszter urat, hogy egyértelmű választ adjon. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage