TÓTH ENDRE (Momentum): Államtitkár Úr! Szép szavakat hallottunk, de mondjuk ki az igazságot: azért a valóság nem minden esetben mutatja ezt a képet, amit ön elénk festett, hiszen nem ezt láttuk például a hegyi-karabahi események kapcsán sem.

(16.20)

Most ősszel a megindított azeri támadásban sok keresztény örmény civil halt meg, és több mint százezren kényszerültek lakóhelyük, szülőföldjük végleges elhagyására. És mi volt a magyar kormányzat reakciója? „Gratulálunk, mélyen tisztelt elnök úr!” Ezt mondta az azeri elnöknek Orbán Viktor a Türk Tanács ülésén a karabahi eseményekkel kapcsolatban. Így védik önök az üldözött keresztényeket? Mi ez, ha nem a keresztény örmények elárulása?

Kérdezem tehát államtitkár urat: ön itt a parlamentben is gratulálna az azeri elnöknek a vérontáshoz? És egyáltalán milyen létjogosultsága van az említett államtitkárságnak, ha a magyar kormány nyíltan az örmény keresztényeket támadó, templomaikat leromboló diktátor oldalára áll? Önök pedig mindössze 40 millió forintos segítséget tudnak felmutatni százezer örmény menekültnek. Elárulom, ez még szépségtapasznak is kevés, mert az üldözött keresztényeket nem egy újabb államtitkárság felállításával lehet támogatni, hanem valódi tettekkel. Azok viszont nincsenek.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage